Dina motoros szárnypróbálgatásai

Tartalomjegyzék

Dina, történetét folytatva, elmondta nekünk, hogyan kezdte motoros pályafutását a jogosítvány megszerzése után... Íme!

... az eredmény az lett, hogy külön-külön mentünk motorozni. De akkor jöttek az akadályok...

A Kedvesem és az Ő aggódása: „A friss jogosítvánnyal nem kellene ráülni egy 1000-es motorra, mert nagyon erős.” Aztán „kicsit felhős az ég, most ne menj el, mert lehet, hogy esni fog az eső, és elesel”, „látom rajtad, hogy kicsit álmos vagy, biztos most akarsz menni motorozni?”, „hú, most nagyon süt a nap, nem fognak meglátni az úton, lehet, hogy nem most kellene motoroznod”! És még hasonló dolgok!

HIRDETÉS (x)

De akkor mikor fogok megtanulni motorozni? Teljes kétségbe esés uralkodott el rajtam. Végül ezt is megoldottuk! Elöl mentem motorral, a Kedvesem pedig jött utánam autóval. Így teljes megfigyelés alatt sikerült gyakorolnom a motorozást, de őszintén bevallom, hogy valóban nem volt egyszerű terelgetni egy ekkora járgányt.

Kicsit nehéz, őrült nyomatéka van. Ez azt jelenti, hogy alacsony fordulaton is nagy a motor teljesítménye, kis gázadásra is hamar gyorsul. Szinte kiugrik a kezünkből. Kezdő motorosnak szinte lehetetlen uralni. Nagy önuralom, és figyelem szükséges hozzá. Aztán az is problémát jelentett, hogy alacsony sebességnél könnyen becsuklik a kormány, magasabb sebességnél pedig nagyon nehéz kitéríteni a motort az egyenes futásából. Merthogy a fizika törvényei szerint minél gyorsabban mész, annál nehezebb a kormány.

Az is igaz, hogy hihetetlen fék van rajta. Könnyen meg lehet ijedni, amikor az embernek az egész testsúlya a két kezén landol. Sokszor eséshez vezethet az is, hogy hirtelen fékezéskor könnyen megcsúszik a motor eleje. Megtanultam, hogy csak óvatosan kell használni. Először csak picit behúzni, majd amikor az első lengéscsillapító „betérdel”, utána már meg lehet húzni erősen is, így érve el a jó fékhatást. Egyébként páratlan élmény vele menni, bár a kanyaroktól mindig rettegtem vele. Kell időt hagyni a tanulásra!

Mikor már elhitték nekem, hogy ügyes kislány vagyok, elmehettem egyedül is világot látni. Majd kiugrottam a bőrömből örömömben! Egészen Dobogókőig szerettem volna eljutni, de ez nem is volt olyan egyszerű. Már félúton úgy elfáradtam, hogy meg kellett álljak. Remegett kezem-lábam. Alig bírtam el a motort.

Kis pihenés és egy Cola után vissza kellett fordulnom. A legkisebb kanyar előtt is teljesen lefékeztem, nehogy baj legyen. Az átlagsebességem elérte a 40 km/h-t! Alig vártam, hogy hazaérjek.

A ház előtt még ismét „csöveztem” egy kicsit és gondolatban ráedzettem a 7. emeltre való feljutásra. Ekkor már fájt mindenem. A motort is a Kedvesem tette el a garázsba. Majd jókat mosolygott a halhatatlan barátnőjén. Én meg pihentem öntudatlanul vagy másfél órát. Másnap a combomban, a kezemben, a hátamban és a hasamban is izomláz volt. Soha sem gondoltam volna, hogy ilyen fárasztó dolog a motorozás!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!