Ducsai Szimonetta Lejla

Egészen kisgyermekkorom óta oda vagyok a motorokért. Családi örökség: a nagyimtól kezdve a nagynénémig mindenki motorozott a családban.

Még nem töltöttem be a 12-ik életévemet amikor apukám elővette az ő gyerekkori Simson s51-es motorját a garázsból, és felújjította, hogy én is megtanuljam a motorozás rejtelmeit.

Amióta az eszemet tudom, mindig könyörögtem neki, hogy tanítson meg, de azt mondta, hogy akkor tanít majd meg, ha felnövök hozzá. És végre majdnem a 12-ik évemnél eljött amire eddig vártam!

HIRDETÉS (x)

Színtisztán emlékszem rá, egy hétvégi nap volt, a hó olvadozott és kimentünk egy aszfaltos mellékútra, ahol életemben először egyedül kezeltem a kis gépet. A váltással, indulással , megállással gondok voltak, a lábam ekkor még alig ért le róla, de csak húztam neki.

Már akkor éreztem, hogy ez az érzés ami ekkor eltöltött rabul ejt és függővé tesz. Körülbelül egy hét múlva már egyedül kitoltam a garázsból, berúgtam és mentem a kertek alá.

Később már felültek mögém a szüleim, a barátok, és belejöttem mint kiskutya az ugatásba. Rengeteget motoroztam persze a kertek alatt, jogosítvány nélkül, néha elzárt benzincsappal.

szimike132 profilja!Megtanultam a Simson betegségeket és gyógyításukat. Volt egy kis motoros banda is, én voltam az egyedüli lány benne.. Aztán lassan felcseperedtem és keveselltem az 50 ccm-et.

Tavaly kaptam egy vadi új motort (HONDA CBF125) amit olyan izgatottam vittem el az első körre, mint a Simsont még a kezdetekkor. Idén januárban elkezdtem a jogosítványt, a B és A1 típusú kategóriákat egyszerre csináltam, hogy minél hamarabb meglegyenek.

Júniusban végül kézhez kaptam a rózsaszín plasztikkártyát, és természetesen azóta a motor nem sokat pihent. Nincs megállás! Mivel már volt némi gyakorlatom a közlekedésben, simán ment a motoros forgalmi vizsga is.

Nekem a motorozás egy nagyon fontos dolog az életemben: olyankor más embernek érzem magam, szabad vagyok. Leírhatatlan érzés tölt el motorozás közben!

Hálás vagyok apukámnak hogy megtanított, egy olyan dolgot adott nekem, amit senki sem vehet el tőlem! Sok motoros találkozóra és más motoros programokra is szívesen járok.

Bár kihagytam, de szereztem ám sérülést is, de nem motoros aki még nem esett el!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!