Kovács Katalin

A motorozást nálunk, mint szerintem a legtöbb helyen, a család férfi tagjai kezdték.

Ők elmentek, én pedig ilyenkor mindig otthon maradtam. Mikor hazajöttek sokat meséltek, merre jártak, kikkel találkoztak. S én egy idő után irigykedni kezdtem rájuk! Nekem is kell egy motor, na jó, elég egy robogó is, de az aztán nagyon gyorsan! Valahogy így kezdődött. Ahogy múltak az évek mindig egyre nagyobb és nagyobb robogóm lett, ám én „váltós" motort szerettem volna, ahhoz pedig jogosítvány kell!

HIRDETÉS (x)

Több éve kacérkodtam a gondolattal, de a gondolatot tett egyszer sem követte a 2011 januárjáig. Akkor egyik nap úgy gondoltam, hogy itt az idő, most vagy soha. Jelentkeztem is egy tanfolyamra, mivel a „B" kategóriás jogosítványom már időtlen idők óta megvan, nem csak a motorvezetéshez szükséges KRESZ vizsgát kellett letennem, hanem elsősegélynyújtásból is be kellett mutatni a tudásomat .

Miután sikeresen vettem ezeket az akadályokat, elérkezett a pillanat, amikor a pályán a motorra ülhettem. Érdekes volt a robogók után, amelyekkel több tízezer kilométert mentem. Újra kellett tanulni, hogy a motoron a bal oldali kormánynál a kuplung van és nem a hátsó fék! A vizsgapályák begyakorlása nekem egy kicsit lassan ment.

Meg voltam róla győződve, hogy majd, ha a kettes rutin pályára alkalmas a tudásom, akkor szólnak, hogy menjek és gyakoroljak azon, és utána a hármason. De nem így történt. Akikkel kezdtem a tanfolyamot, szépen eltűntek mellőlem, mert ők, mikor úgy döntöttek, már megy nekik a dolog, akkor továbbhaladtak, levizsgáztak .

Katas ProfiljaHosszú időbe telt, mire a balkanyarok és a nyolcasok begyakorlása után vizsgára jelentkeztem! Nagy önbizalmat adott, hogy elsőre sikerült, és jöhetett a forgalom. Gyakorlások után az is elsőre sikerült! A kitűzött célt elértem, megvan a jogosítványom. Most már csak a minél több motorozás van hátra.

Még meg kell találnom a nekem való motort. Most egy Keeway speed 125-össel gyakorolom a váltásokat, ami itt a városban nem egy egyszerű mutatvány! De élvezem, csak sokáig legyen jó idő!

És minden nőnek csak tudom ajánlani, hogy ne a motor hátsó ülésén motorozzon, hanem legyen saját motorja, mert egészen más érzés!

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Hétvégére végre igazán szép tavaszi idő kerekedett. Szakítva a régi útvonaltervezési szokásaimmal, reggelre hagytam az...
Bővebben...
Ennek az otthon maradós időszaknak is vannak előnyei, olyan dolgok is előkerülnek amikkel már régen...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!