Brigó

Tartalomjegyzék

altEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szemüveges, szoros varkocsba font hajú, magányos kislány. Volt neki egy szigorú, öntörvényű, mindenkinél-mindent-jobban-tudok-és-nemcsak-megmondom-de-be-is-vasalom-rajtad-a-tutit életfilozófiájú nagymamája.

Midőn a kislány iskolássá cseperedett, a nagymama elszörnyedve látta, hogy bizony a gyermek nem a „Szép" kezében tartja a pennát! Lett is nagy irgum-burgum, hadd-el-had meg fakanál ragadás, kéz és fenék püffölés, melynek végén a kislány fő használatot tekintve szépen átszokott balról jobb kézre, bár az egyensúly- és térézékelése bánta a cserét.

Gyakori egyensúlyvesztések, mozgó járművek elkerülése hányinger okán közepette teltek, múltak az évek, mígnem a leány tisztes családanyává avanzsált. Kimaradtak a közös síelés és biciklizés családi élményei, nem is beszélve a korcsolyáról és egyéb pengeélen táncolós mutatványokról. Mert hogyan is merészkedhetne ilyesféle „veszélyhelyzetekbe" az, aki álló helyben hátra nézve képes hanyatt esni???

HIRDETÉS (x)

Történt egy napon, hogy a férj egy takaros kétkerekű brummogóval tért haza büszkén. Hirtelen felindulásból megesett szerelem volt gépló és lovasa között, és a nej örült az új jövevénynek, hiszen szerette párját, osztozott a másik örömében. Látott már motorokat az autó ablakán kitekintve, melyeket a vezető és főleg annak utasa által felvett testhelyzet okán nemes egyszerűséggel majomköszörűnek nevezett el, és sosem értette, hogy mi lehet ebben a jó?!

De az új szerzemény egyáltalán nem úgy festett, mint a furcsállott-kinevetett jószágok. Megbízhatóan szélesnek, nyugodnak látszott, az utas ülése is jóval nagyobb volt egy tangabugyinyi helynél. Mígnem egy napon – a feltétlen bizalom jeleként – felült embere mögé, hogy az átszállítsa őt a csopperen a nem egészen 4 km-re lévő szomszéd faluba.

Felkászálódván a hátsó ülésre csak a kapaszkodót szorító ujjai fehérsége tanúskodott palástolt rettegéséről, halk fohászai, melyeket azért rebegett, hogy a pici háttámlácska kellő támaszt nyújtson szükség esetén nem hallatszottak ki. Négy koccanás az előtte lévő sisakon és néhány benyelt miatyánk után remegő térddel és összeszűkült gyomorral leszállt a buszmegállóban, és biztosan tudta: soha többet nem ül motorra!!!!

Teltek-múltak az évek, párja néha megkérdezte, mennek-e motorozni, de az asszony hajthatatlan maradt: ő aztán nem. Közben a férj – mert a férfiak valljuk be, genetikailag kódoltak a csapodárságra! – megpillantott EGY MÁSIKAT! Méltóságteljes cirkáló volt, ménesnyi paci dorombolt elrejtve jóvágású reflektorai mögött, csillogott a krómdíszítése a napsütésben és elképesztő, bídermajeres kényelmű fotelt viselt ülés gyanánt a hátán. Félve kászálódott bele hősnőnk, ám a lágy rugózás, az álomba ringató kényelem, az elképesztő erő és megbízhatóság meggyőzte hamar: rábólintott, és a templomba járós ünneplő motor lett az új családtag.

Egyszer aztán sok idő és megtett kilométer múlva így szólt a ház ura: asszony, meg kéne tanulnod motort vezetni! Sokat vagyunk úton, ha bármi történik velem (no persze csak bokarándulás súlyosságú eseményre gondolok – fűzte hozzá megnyugtatólag), illene legalább az első pihenőig elkocogni tudni. Elkerekedett arája szeme: ő két keréken??? Mikor ablakpucolás közben leszédül a zsámolyról, pedig négy lába van és nem is mozog? Kizárt! Hányta-vetette magában az ötletet, látta is benne a rációt, de mégis... Nem elég, hogy szédüléses hendikeppel indul, már majdnem 49 éves, még ráadásul 160 cm alacsony is, mert ezt ugye nem lehet magasságnak nevezni. Le sem ér a lába a földre a vaspacikról!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!