NaNa

Tartalomjegyzék

nana weber csajokamotoron minafoto huA motoros körökben ismert, és elismert Wéber Anikó (NaNa) szemein keresztül bepillanthatunk ebbe a zárt világba. Az öt éve működő Csajok a motoron internetes közösségi- és hírportál alapító főszerkesztője teljes őszinteséggel mesélt nem mindennapi tapasztalatairól.

Egy nőnek nagyon nehéz tiszteletet kivívnia a tetovált, bőrruhás férfiak uralta világban. De ha az ember lánya eléggé elszánt, és okos, talán sikerülhet. NaNa-t sokan a Wild motoros magazinból ismerhették meg, melynek több mint egy évtizedig volt a munkatársa. De kezdjük az elején!

Milyen régóta motorozol?

− Jól hangzana, hogy mióta az eszemet tudom, de valójában 24 éves koromban szereztem meg a nagymotoros jogsit.

HIRDETÉS (x)

Hogy jött ez az egész motoros dolog az életedbe?

− Tizenhat voltam, és vakmerő. Felültem egy motorversenyző barátom mögé. Akkor megfogadtam, hogy soha többet nem szállok fel hátra!

Vagyis nem leszel „benzintyúk”? Mert azt jelenti a kifejezés, hogy „a lány, aki a hátsó ülést bérli”…

− A benzintyúk szerintem az a csaj, aki hátul ül a motoron tangában, chaps-ben, és melltartóban. Aztán leteszik a kocsmában az egyik sarokban, és bárgyún mosolyog. Később pedig természetben fizeti meg a hátsó ülés árát.

Hallgasd meg a NaNával készült interjút is! 

Értem, szóval itt is van különbség nő és nő között… Egyébként, a motoros pasik mit szóltak ahhoz, hogy motort akarsz vezetni? 

− Annak idején nem nagyon volt más választásom, de szerencsére a korral jár, hogy már belenyugodtak. A fiúk akkoriban ott tartottak – agyilag –, hogy nőt még hátul sem visznek, mert az nem „rock”. Így lett a klubban több lánynak saját motorja: mindenki épített a barátnőjének valami helyes, csajos gépet, és már nem tudtak otthon hagyni minket.

Szóval egy motoros klubbal bandáztál?

− Egy gimnáziumi osztálytársam hívott el egy buliba a kilencvenes évek közepén, és ott összefutottam azzal a sráccal, aki mögött először motoroztam. Kiderült, hogy épp motoros klubot alapítanak. Azután béreltek egy klubházat, ahová koncertekre is jártunk. Ott ismerkedtem meg a későbbi főnökömmel a Wild-nál, és végül is a férjemmel is, csak ezt akkor még nem tudtam.

Az autósok elnézőbbek a női motorosokkal?

− Másképp viselkednek, az tény. Jobban kell figyelnünk, mert ha netán egy autós észreveszi, hogy a motoron egy nő van a volánnál, akkor sokszor annyira meglepődik, hogy elfelejt vezetni. De pozitív példa is van: a múltkor egy aranyos fiatalember, egy darabig jött mellettem a fehér kisteherautójával. Amikor ránéztem, hogy most mi van, akkor széles vigyorral mutatta fel a hüvelykujját. Tetszett neki, amit látott...

Egy nő hogyan bír el egy hatalmas motort?

− Erre mostanában azt szokták válaszolni, hogy szerencsére nem kell emelgetni, motorozni kell rajta.

Egyébként mit jelent Neked a motorozás?

− Kikapcsolódást, de nem csak a lelkemnek, hanem az agyamnak is.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Amilyen szépen indult a december, annyira nem karácsonyi most az időjárás hangulata. Jövő hétre meg...
Bővebben...
Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!