Csendes Renáta

altHol is kezdhetném... Egy átlagos 16 éves, gimis csaj vagyok. A motorozásba már egész pici koromban beleszerettem.

Motorozás terén anyuék mindig is óvtak, de körülbelül 2 éve jött ez a dolog, hogy márpedig egyszer én is motorozni fogoki! Régebben is mindig rendelgettem a motoros újságokat, tele voltam poszterekkel, aztán úgy egészében a barátom vezetett bele a motoros témába, ő általa kóstolhattam bele, és azóta is hajthatatlan vagyok.

HIRDETÉS (x)

Először egy Simsonnal kezdtem gyakorolni még 2009 tavaszán, nyarán, de sokáig nem foglalkoztam vele, mert a váltás sosem ment rajta. Aztán barátom mégiscsak szekált, hogy "na gyerünk már, gyakorolsz és menni fog, a véredben van!" Mert ugye apa is sokat motorozott,nagybátyám is,unoka tesóm is, az ő apuja is, és barátom is.

Rencsy profiljaÚgyhogy mégiscsak alávetettem magam,ment is szuperül a végére,aztán jött egy 250-es Jawa. Hozzáteszem, jogosítványom még sehol sem volt. Szóval a Jawa, hát az egy csúcs szuper gépezet. Annak akárhogy adagoltam a gázt az le nem fulladt. Természetesen ez tetszett, mert ugye a váltás az már ment, s így az elindulással sem voltak problémák. Nagyon óvatosan vezettem, mert barátom nagyon féltett, meg tényleg szeretném kitanulni a motorozást, érezni azt a motort, nem csak a gázt húzni és "hagy szóljon!".

Ezzel a motorral egyedül annyi problémánk volt, meg van is, hogy ahova kijárunk gyakorolgatni, az kicsit messze van, és a Jawa-nak semmi papírja és már volt is egy kis malőrünk a rendőrökkel. A Simson már "kicsi" volt, hát akkor jöjjön a GS 500 F. A barátom jelenlegi motorja. Hát azt hagy ne mondjam, hogy milyen izzadt tenyérrel markoltam a kormányt. De semmi probléma nem volt vele, a váltás még jobban ment, mint a Simón meg a Jawan együttvéve.

A gázzal kellett kicsit vigyázni, meg na persze a motorfékkel, mind a kettő veszélyes volt az én tapasztalatlan 15 évemhez. De sikerül vele a motorozás, kicsit nehéz a motor, de eddig még nem történt semmi baj vele és azóta is megy a motorozás.Amikor csak lehet, kint vagyunk azon az elhagyatott helyen, és küldöm neki a gs-sel.

Saját motorom is van már, egy kis 125 ccm-es seggrakéta. Kymco Quannon 125 típusú. Nemsokára kész lesz, mert át lesz festve pirosra, pillangó matricával (ez a gyári szín meg matrica nem volt vmi kidolgozott.. :)) Attól kezdve, hogy kész lesz, le sem lehet majd vakarni róla! Egyenlőre simsonnal járom a várost, és a megyét, de csak még a másik kész nincs! :)

Lehet, hogy a motorozás veszélyes, de én mindenkinek csak ajánlani tudom! Széles utat Csajok ;)))altaltaltalt 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!