Anett(ka)

A motorozást édesapám szerettette meg velem még gyerekkoromban. Mivel falun laktunk bármikor kimehettünk a határba gyakorolgatni. Egy Yamaha DT-je volt akkor, amiről csak akkor ért le a lábam, ha édesapám felült mögém. De ő ha tehette és volt rá lehetőség igyekezett belőlem jó vezetőt nevelni! Akkor még nem sejtette, hogy ez később milyen következményekkel jár.

Miután kénytelen volt eladni a motort, egy robogó került hozzánk, amit párszor elkötöttem, ha nem voltak otthon a szülők, de annyira nem merítette ki a kíváncsiságomat!

HIRDETÉS (x)
Jó pár évig nem került a közelembe semmiféle motor, de amikor a faluban megrendezték az első motoros találkozót, eljött a vég!

Újra fellángolt bennem valami, belekerültem egy baráti társaságba, akikkel ezután együtt mentünk nyaranta más találkozókra is. A fiúk megengedték, hogy kipróbáljam a motorjaikat, és haverként kezeltek. Nem volt visszaút, megcsapott a benzingőz. Itt kerültem össze a férjemmel, igazából ő volt az, aki megadta a végső lökést. Akkoriban egy fekete MZ-je volt, amit hiába imádtam, sosem vezethettem, és ő is igyekezett megszabadulni tőle, mert mindig javítania kellett. Majd vett egy sportmotort, én meg már kezdtem nagyon unni a Motoros Bögre szerepet, és vágytam rá, hogy én vezethessem a vasat.

Édesanyámnak köszönhetően hozzájutottam első motoromhoz, ami apuval közös volt. Így kerültem össze a Szerelmemmel: Yamaha Drag Star 250. Imádtam a motort, letettem a jogsit, és végre mehettem szabadon, önfeledten, egyedül az utakon. Annyira élveztem minden pillanatát a motorozásnak, hiszen már nagyon vártam erre az önállóságra. Pesten kezdtem el dolgozni. Volt, hogy egész nyáron a Draggal jártam, persze egy titkárnő mocival jár melózni, hát többeknek tátva maradt a szája.

Számos találkozó és túra élménye lett a mienk a mocimmal, és nagyon fájt, hogy el kellett adnom, de szükségünk volt a pénzre a házunkhoz. Már csak a férjemnek a TRX-e volt a háztartásban, azzal nem sokat mentem, mivel a korlátozott jogsim nem elég rá, és hát elég durva egy gép volt. Idén már neki sem volt motorja. Mikor megfogant a lányunk úgy döntött eladja a Gépet, úgyis kell az ára, valamint a fenntartása is sok volt már.

Sokszor hiányzik mindkettőnknek a motorozás, de kárpótol minket Lili lányunk, akinek biztosan lesz egy frankó műanyag mocija, amire büszkén felragaszthatom majd a Csajok a Motoron matricámat!  Igyekszem majd megszerettetni vele a motorozást – apja akárhogy is félt is – nem kell majd törnöm magam az biztos, hiszen a pocakomban először egy motor beindulásának hangjára mozdult meg! Vagány mocis csajszi lesz belőle!

Üdv Mindenkinek!

Anett(ka)

 


Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Az egyik nyilvános motoros csoportban felmerült annak a lehetősége, hogy a csapat moderátora egy KRESZ...
Bővebben...
Múlt héten elmentem egy nyílt napra a MAMI motorkerékpár szerelő szakközépiskolába. Nagyon megörültek nekem, azt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!