Anett(ka)

A motorozást édesapám szerettette meg velem még gyerekkoromban. Mivel falun laktunk bármikor kimehettünk a határba gyakorolgatni. Egy Yamaha DT-je volt akkor, amiről csak akkor ért le a lábam, ha édesapám felült mögém. De ő ha tehette és volt rá lehetőség igyekezett belőlem jó vezetőt nevelni! Akkor még nem sejtette, hogy ez később milyen következményekkel jár.

Miután kénytelen volt eladni a motort, egy robogó került hozzánk, amit párszor elkötöttem, ha nem voltak otthon a szülők, de annyira nem merítette ki a kíváncsiságomat!

HIRDETÉS (x)
Jó pár évig nem került a közelembe semmiféle motor, de amikor a faluban megrendezték az első motoros találkozót, eljött a vég!

Újra fellángolt bennem valami, belekerültem egy baráti társaságba, akikkel ezután együtt mentünk nyaranta más találkozókra is. A fiúk megengedték, hogy kipróbáljam a motorjaikat, és haverként kezeltek. Nem volt visszaút, megcsapott a benzingőz. Itt kerültem össze a férjemmel, igazából ő volt az, aki megadta a végső lökést. Akkoriban egy fekete MZ-je volt, amit hiába imádtam, sosem vezethettem, és ő is igyekezett megszabadulni tőle, mert mindig javítania kellett. Majd vett egy sportmotort, én meg már kezdtem nagyon unni a Motoros Bögre szerepet, és vágytam rá, hogy én vezethessem a vasat.

Édesanyámnak köszönhetően hozzájutottam első motoromhoz, ami apuval közös volt. Így kerültem össze a Szerelmemmel: Yamaha Drag Star 250. Imádtam a motort, letettem a jogsit, és végre mehettem szabadon, önfeledten, egyedül az utakon. Annyira élveztem minden pillanatát a motorozásnak, hiszen már nagyon vártam erre az önállóságra. Pesten kezdtem el dolgozni. Volt, hogy egész nyáron a Draggal jártam, persze egy titkárnő mocival jár melózni, hát többeknek tátva maradt a szája.

Számos találkozó és túra élménye lett a mienk a mocimmal, és nagyon fájt, hogy el kellett adnom, de szükségünk volt a pénzre a házunkhoz. Már csak a férjemnek a TRX-e volt a háztartásban, azzal nem sokat mentem, mivel a korlátozott jogsim nem elég rá, és hát elég durva egy gép volt. Idén már neki sem volt motorja. Mikor megfogant a lányunk úgy döntött eladja a Gépet, úgyis kell az ára, valamint a fenntartása is sok volt már.

Sokszor hiányzik mindkettőnknek a motorozás, de kárpótol minket Lili lányunk, akinek biztosan lesz egy frankó műanyag mocija, amire büszkén felragaszthatom majd a Csajok a Motoron matricámat!  Igyekszem majd megszerettetni vele a motorozást – apja akárhogy is félt is – nem kell majd törnöm magam az biztos, hiszen a pocakomban először egy motor beindulásának hangjára mozdult meg! Vagány mocis csajszi lesz belőle!

Üdv Mindenkinek!

Anett(ka)

 


Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...
Járvány, felelősség, mások hibáztatása, szolidaritás, felelőtlenség, szövegértés, önzés… egy pár kiragadott szó a nem alpári...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!