Madarász Alexandra

Tartalomjegyzék

altAmióta az eszemet tudom, rajongtam a motorokért.

Lakott az utcánkban egy lány, aki volt olyan szerencsés, hogy volt egy saját pitbike-ja, amivel járt motoros edzésre is. Én ekkor még csak 8 éves voltam. Nyígtam én is otthon ugyanezekért, de nem engedett anyum, mert szerinte ez nem lánynak való, veszélyes és elég költséges sport.

Fateromnak volt néhány kis köbcentis motorja, Simson, MZ, JAWA, ezekkel indult nekem is a motoros pályafutásom, persze ekkor még csak sunyiban az utcában mehettem velük 1-1 kis kört, hogy anyum ne lássa.

HIRDETÉS (x)

Amikor lakhelyet váltottunk, apum eladta a mociját és sok éven keresztül nem is volt motor a családban, így be kellett érnem azzal, hogy ha láttam egy motoros srácot, vigyen már el egy körre, mert olyan szépen mosolygok rá... :)

3 évvel ezelőtt összehozott a sors egy motoros sráccal. Nagyon sokat motoroztam vele utasként, de rövid idő alatt kiderült, hogy nem lesz elég nekem a hátsó ülés. Amikor kijelentettem, hogy a következő nyárra nemcsak leteszem az A-s jogsit, de saját motorom is lesz, sokan mosolyogtak a környezetemben, nem nézték ki mindezt egy lányból.

Még több kép a galériában!Aztán eltelt az 1 év és ígéretemhez hűen, valóra is váltottam mindezt, önerőből. Eleinte mindenki féltett a családban, anyummal az élen, ő mindig azt hajtogatta, hogy majd valami baleset fog engem érni, apum meg büszkén híresztelte mindenkinek, hogy az ő lánya motorozik.

Hozzáteszem, azon felbuzdulva, hogy motort vettem, vett ő is 125-ös Honda Innovát, nehogy már csak nekem legyen motorom a családban, bár az övét inkább mondanám robogónak, mint motornak. :))

Sokat agyaltam a motorválasztásnál milyen típus lenne a számomra ideális, aztán hosszas keresgélés után úgy döntöttem, hogy egy új Kawasaki Ninja 250R lesz a tökéletes jelölt számomra, így szert is tettem egyre. Miskolci lakos lévén sokat jártam a Bükkben, Zemplénben, Mátrában, emlékszem első utam a Bükkön át Egerbe vezetett kemény 40 km/h-s átlagsebességgel... :)


Sorra olvastam a motoros fórumokat, hogy ki milyen tanácsokkal tudja a kezdő fejemet ellátni és persze a motoros barátaimat is mindig faggattam, hogy kritizáljanak, hogyan motorozok és szerintük min kellene még változtatnom és hogyan. Kaptam sok apró fortélyt, melyek közül sokat máig alkalmazok, bár a többsége már olyan megszokott, hogy fel sem tűnik.

A legtöbben azt tanácsolták, hogy motorozzak sokat, nagyon sokat, lehetőleg társaságban, ahol menet közben is tudom figyelni hogyan mennek a többiek és akár azonnal is tudom ezt alkalmazni. Éltem is ezzel az infoval, a mai napig ha nagyobb túrára megyek, mindig többedmagammal.Ritkán motorozok egyedül, társaságban jobb, nemcsak amiatt, hogy csapatban vagyunk, hanem a pihenőidők is jobban telnek csapatban.

HIRDETÉS (x)

Azóta eltelt két év, jelenleg is a tinininját nyűvöm, beletettem lassan 24.000 km-ert, túl vagyok sok-sok motoros túra szervezésén, motoros találkozón és tavaly volt szerencsém a Kawasaki Lime Party keretein belül kipróbálni, hogy milyen jó is a Hungaroringen pályázni és számtalan motortípust elcsórtam egy-egy körre.

Tavasztól-őszig le sem lehet engem vakarni a motorról, megszállott vagyok e téren, munkába is ezzel járok minden nap és meg kell mondjam, imádják a palik a motoros csajokat. Jövőre ha minden jól megy váltani is fogok egy nagyobbra, reményeim szerint egy zx6r lesz az "friss hús". Majd kint hagyom az esőben, aztán "hátha megnő"! :))

Álmaim motorja az új Z 1000 SX, egyszer remélem büszke tulajdonosa lehetek. Anyum már most retteg, hogy nagyobb mocit akarok, bár már ő is és a család is hozzászokott a szenvedélyemhez, sőt, tavaly bátyám is letette az A-s jogsit, unokatesóm idén nyáron csinálja mindezt, így a végén egész jó kis motoros klánunk lesz... :)

Teli tankot és széles utat Csajszik! ;) altaltaltaltaltalt

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!