Vincze Szandi

Tartalomjegyzék

Vincze Szandi kunmadarasA 13 éves motoros csajok népes táborába tartozom...

Apa állítólag 8 éves korában kapta az első Rigáját, vagy mit és én is kb. annyi idős lehettem, amikor az első elektromos rollerrel megtanultam, hogy lehet húzni a gázt. Ezt benzines scooter követte, majd mini motorok. Soha nem féltem a motorok hangjától. Erre nem emlékszem, de képeken láttam, hogy már fél éves koromban egy FZR 1000-es Yamahán pózoltam.

Mikor már elérte a lábam a hátsó lábtartót mindig felkönyörögtem magam potyautasnak hátra. 10 évesen volt részem rendőri üldözésben egy R1-es Yamaha hátsó ülésén. Izgi volt, de szerencsésen megúsztuk. A fater nagy hóhányó. Szóval a motoros előélet kb. így kezdődött...

HIRDETÉS (x)

A versenylázat, természetesen Kunmadarason éreztem először, mikor a tavaly júliusi Top Gas EB-re kipakolt a családi vállalkozás. A Motorworld színeiben Apa indult moditwin kategóriában, és kb. 2 méterre a szemem előtt dobott egy hátraszaltót közvetlenül a rajt után. Először nagyon megijedtem, de miután kiderült, hogy jól van, és "csak" a motor gyulladt ki, első gondolatom az volt, hogy mi lenne, ha legközelebb én tudnék bizonyítani, kicsit nagyobb sikerrel.

Kicsit később közöltem szüleimmel a tervemet, ez után motor nélkül ismét dobtak egy hátast. Gondoltam, ebből sem lesz semmi, de mikor pár nap múlva Apa valami kukás idomdarabokat hozott elő a raktárból és illesztgette egymáshoz, majd motyogott valamit, hogy ebből lesz a motorod, akkor már sejtettem, hogy zöldet kaptam. Bár ahogy kinézett az a hulladék, amiket összehordott egy rakásba nem volt valami bizalomgerjesztő.

Előkerült egy motorblokk is, na meg néhány vízvezeték cső, amit a fürdőszoba felújításkor a falból a vashulladékba dobtunk. Szép rakás volt! Szinte el is ment a kedvem az egésztől, de mikor kezdte összehegesztgetni a darabokat, kezdett motorformája lenni. Ez után már kíváncsian vártam, hogy felkerüljön rá egy-egy újabb alkatrész.

Mikor a törmelékből összerakott idomzatot haza hozta a fényezőtől lakkfeketén, tűzpiros "Szandi" felirattal, akkor már fülig ért a szám! Utána kezdődött az éjjel-nappal tartó beállítgatás, testre szabás, hogy milyen magasra kerüljön az ülés, a lábtartó stb. Még 3 nap volt az augusztusi kunmadarasi versenyig. Éjjel nappal a motoromat tuningolták, és állítgatták a haverjaival.

Lementünk a versenyre úgy, hogy egy métert sem mentem a motorral, mert indulás előtt 1 perccel lett kész. Ez volt életem első versenye, nagyon izgultam! Egy rövid próbakör után a kunmadári pálya mellett, oda is álltam a rajthoz. Úr Isten zöld! Egyből le is fulladtam... Majd Apa betolta a gépet és húztam a gázt, hogy utolérjem a már félpályánál tartó ellenfelet.  

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Napi kikapcsolódásként lapozgatni keztem egy reklámújságot.... és az alábbi részre lettem figyelmes. Fröccs Fajták... Kisfröccs, nagyfröccs,...
Bővebben...
Székesfehérvár megismeréséhez, hozzátartoznak a helyi események látogatása. Debrecen a karneválljáról hires, amit gyerekként, felnőttként én is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!