Szandra Csapata

Kis csapatunk története két szálon indult el, Süttőn, illetve Tapolcán. Angéla (fedőneve: Ányja) 1984-ben kezdett benzintyúkként az udvarlója mögött egy 350-es Jawa-n. Mint ahogy az már sok mindenkivel megesett, jött az esküvő, építkezés és a gyerekek… a motor pedig eladásra került mindeközben.

2004-ben a férje visszatért régi hobbyjához és újból nyeregbe pattant. Angi pedig ezt nem hagyhatta már annyiban, hisz utazott benzintyúkként eleget. Még abban az évben megszerezte a jogsit, s azóta húzza a kecske szarvát. Lánya, Amanda is állandó résztvevője a motorostalálkozóknak, s lassan talán ő is saját motoron érkezik majd. A következő nemzedékhez tartozik még édesapja utasaként Petra is, akinek szíve -édesanyja erős tiltása ellenére is- a motorokhoz húz. A két lány az 50 cm3-es Derbit azért már nyúzza.

A tapolcai motoros csajok története velem kezdődött. 17évesen a barátnőmmel „civilként” jártuk a motorostalálkozókat, s az egyiken megfogadtam, hogy jövőre ugyanitt, de motorral. Édesapám meggyőzésére felkészültem egy monológgal, melyre végül nem volt szükség. Õ édesanyámmal 1976-tól járta az utakat két keréken, egy 250 cm3-es MZ-vel. Szokásos sztorival szakadt meg a történetük: esküvő, építkezés, gyerekek.

 

HIRDETÉS (x)
Mikor édesapám nagy meglepetésére felhoztam a témát, örömmel segített elérni a célom, sőt motiváltam, hogy visszatérjen ő is régi szerelméhez, a motorozáshoz. A jogsim 2003-ban meglett, de a fogadalmam betartani ennek ellenére mégsem sikerült, mert motoros pályafutásom egy balesettel kezdtem, minek következtében nem ültem motorra egy jó darabig. Bátyám eközben szintén letette a jogsit, mert nagyon felbőszítettem azzal, hogy előbb szereztem jogosítványt motorra, mint ő. Neki, anyukámnak és az egyik barátnőmnek köszönhetem, hogy újból motorozok, mert kiálltak mellettem.

A történet két szála 2005 júniusában ért össze, mikoris egy találkozón közös ismerősök által barátkoztunk össze. A nyarat végigmotoroztuk, találkozókra jártunk és mellette közös programokat szerveztünk. Így volt a csapat a Parlamentben, Bakonycsernyén szilveszteri bulin, Káptalantótiban falunapon, szülinapi bulikon, motorkiállításon stb. Jeles esemény volt csapatunk történetében, hogy tavaly Keszthelyen a Bike & Babe verseny győztese, valamint a mocsai találkozó fődíja, egy Pannónia T5-s motor tulajdonosa is egy csapattagunk lett.

Azon a nyáron kötött nagyon jó barátságot édesanyám, Márti a csapat egyik férfi tagjának párjával, Ágival. Ági akkor még nem ismerte a motorozás nyújtotta élményt és a találkozók hangulatát. Egyszerre fogalmazódott meg bennük a gondolat, hogy saját géppel motorozzanak, s ne párjukat kövessék kocsival, illetve utasként.

Szandra profiljaNővérem, Viki eközben már határozottan kijelentette, hogy több találkozóra nem jön utánunk a „szervízkocsival” (ugyanis ez a feladat rá, és a barátjára, Lacira maradt).

Így 2006 júniusában Ági, Márti és Viki belefogott a jogosítvány megszerzésébe. Ági és Viki közben saját vasparipát vásárolt, de a nyár rövidsége miatt még nem hajtották őket olyan sokat. Mártus félbehagyta a jogsit, de reményeink szerint nem végleg. Az 50 cm3-es Derbit azért továbbra sem kíméli. A bátyám barátnője, -szintén- Viki sem lesz sokáig benzintyúk szerintem… (Nővérem barátja, Laci pedig most dolgozik a jogosítvány megszerzésén, hisz hogy néz ki, hogy a barátnője motorozik, ő pedig nem!?) Egyszóval megfertőztem a motorozás vágyával az egész családom…

Angéla és jómagam Yamaha Drag Star-t hajtunk, Viki egy Kawasaki Balius büszke tulajdonosa, Ági egy Kawasaki Eliminátort tudhat magáénak, Márti pedig a Derbivel gurul.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Amilyen szépen indult a december, annyira nem karácsonyi most az időjárás hangulata. Jövő hétre meg...
Bővebben...
Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!