Mészáros Laura

Tartalomjegyzék

Talán kezdjük a legelején... kislányként epekedve vágytam szüleim barátjának motorjára, sajnos mivel még alig látszottam ki a földből csak a távoli csodálat maradt. Aztán teltek az évek és valahogy el is felejtettem a dolgot!

Középiskolában egyik osztálytársnőm robogójára ültem és két másodperc után el is borultam - köszönhetően az egyik srác „hátsó segítségének" – szóval elég is volt ennyi a dologból.

HIRDETÉS (x)

Persze csak pár évre, mert akkor egy akkori kollégám motorozni invitált. Enduro... Első ránézésre félelmetes volt – nagy és hangos! Felültem rá és diszkrét lánykához méltón megfogtam a srác derekát, Ő meg rám szólt, hogy kapaszkodj rendesen! Mondtam, hogy azt teszem – ekkor húzott egy kövér gázt, hát egyből elszállt a szolidság és úgy fontam körbe a karommal mint valami polip. De nagyon jó volt, hegyre fel, dombról le és persze dolgozott az adrenalin.

Ismét eltelt pár év és valahogy megláttam egy képet – Aprilia Habana... Szerelem első látásra! Nekem kell egy ilyen! És mert teremteni ilyen egyszerű, lett is! Gyönyörű – fekete, padlizsán lila üléssel! Az akkori barátom hazahozta én meg a házunk előtti parkolóban ültem fel rá, nulla robogós tudással – nem is tudom, hogy gondoltam, de számomra egyértelmű volt , hogy én robogózni fogok!

Loram81 profiljaPár perc után már jól ment a nyolcas a kartondobozokból rögtönzött rutinpályán. És nemsokára már Vácról Bánk felé robogtam! A robi 125ccm volt, nekem meg ugye B-s jogsim, szóval lekerült a teljesítményjelzés a robiról és a rendőrnek meg szépen mosolyogtam, ha megállítottak. De jöttek a rémhírek!

Rendszámkötelesek lesznek a robik! Hát akkor le kéne vizsgázni motorra. Egy kedves barátom közbenjárásával azon kaptam magam, hogy ülök a KRESZ tanfolyamon! És azon agyaltam, hogy rém ciki lesz elbukni KRESZ-en, mikor már évek óta autót vezetek. De sikerült a vizsga. Aztán jött a rutinpálya, mint a csibe, akinek még a fenekén a tojáshéj – óvatoskodtam a pályán – a nagymenőző fiúk közt. Akkor már egyértelmű volt, hogy ha már nagymotor-jogsim lesz akkor ,lesz hozzá motor is!

Mit szólnál egy Suzukihoz? – kérdezte az oktató. Nem tudtam mit mondani – nézzük meg! És akkor egy rutinozás közben motor brümmögést hallottam és begurult a pályára jelenlegi társam. Olyan izgalom lett rajtam úrrá, mint az első randi előtt! Úgy vettem meg, hogy bíztam az oktatóban, és úgy hogy majd egy hónapot pihent a garázsban, mert szigorúan kiböjtöltem , hogy meglegyen a jogsi! Persze egyszer kikönyörögtem, hogy „oktatómotorként" a forgalom órára Suzival mehessek.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!