Mészáros Laura

Tartalomjegyzék

Talán kezdjük a legelején... kislányként epekedve vágytam szüleim barátjának motorjára, sajnos mivel még alig látszottam ki a földből csak a távoli csodálat maradt. Aztán teltek az évek és valahogy el is felejtettem a dolgot!

Középiskolában egyik osztálytársnőm robogójára ültem és két másodperc után el is borultam - köszönhetően az egyik srác „hátsó segítségének" – szóval elég is volt ennyi a dologból.

HIRDETÉS (x)

Persze csak pár évre, mert akkor egy akkori kollégám motorozni invitált. Enduro... Első ránézésre félelmetes volt – nagy és hangos! Felültem rá és diszkrét lánykához méltón megfogtam a srác derekát, Ő meg rám szólt, hogy kapaszkodj rendesen! Mondtam, hogy azt teszem – ekkor húzott egy kövér gázt, hát egyből elszállt a szolidság és úgy fontam körbe a karommal mint valami polip. De nagyon jó volt, hegyre fel, dombról le és persze dolgozott az adrenalin.

Ismét eltelt pár év és valahogy megláttam egy képet – Aprilia Habana... Szerelem első látásra! Nekem kell egy ilyen! És mert teremteni ilyen egyszerű, lett is! Gyönyörű – fekete, padlizsán lila üléssel! Az akkori barátom hazahozta én meg a házunk előtti parkolóban ültem fel rá, nulla robogós tudással – nem is tudom, hogy gondoltam, de számomra egyértelmű volt , hogy én robogózni fogok!

Loram81 profiljaPár perc után már jól ment a nyolcas a kartondobozokból rögtönzött rutinpályán. És nemsokára már Vácról Bánk felé robogtam! A robi 125ccm volt, nekem meg ugye B-s jogsim, szóval lekerült a teljesítményjelzés a robiról és a rendőrnek meg szépen mosolyogtam, ha megállítottak. De jöttek a rémhírek!

Rendszámkötelesek lesznek a robik! Hát akkor le kéne vizsgázni motorra. Egy kedves barátom közbenjárásával azon kaptam magam, hogy ülök a KRESZ tanfolyamon! És azon agyaltam, hogy rém ciki lesz elbukni KRESZ-en, mikor már évek óta autót vezetek. De sikerült a vizsga. Aztán jött a rutinpálya, mint a csibe, akinek még a fenekén a tojáshéj – óvatoskodtam a pályán – a nagymenőző fiúk közt. Akkor már egyértelmű volt, hogy ha már nagymotor-jogsim lesz akkor ,lesz hozzá motor is!

Mit szólnál egy Suzukihoz? – kérdezte az oktató. Nem tudtam mit mondani – nézzük meg! És akkor egy rutinozás közben motor brümmögést hallottam és begurult a pályára jelenlegi társam. Olyan izgalom lett rajtam úrrá, mint az első randi előtt! Úgy vettem meg, hogy bíztam az oktatóban, és úgy hogy majd egy hónapot pihent a garázsban, mert szigorúan kiböjtöltem , hogy meglegyen a jogsi! Persze egyszer kikönyörögtem, hogy „oktatómotorként" a forgalom órára Suzival mehessek.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!