Dr. Szöszi

Azt hiszem elég általános történet az enyém, de azért elmesélem: Előre leszögezném, hogy nem tartozom azok közé akik már 8 évesen apukájuk Simsonján gyakoroltak, így elég friss motorosnak számítok.

Vőlegényemmel – milyen furcsán hangzik ez a szó… na mindegy –3 éve ismerkedtem meg. Neki a családjában a motorozás hagyomány, és mivel Én is régóta kacérkodom a motorokkal – bár mindig volt valami, ami elvonta róluk a figyelmem – rábeszéltem a jogsira és a motorvásárlásra.

Erre három éve került sor, és amint kezében volt a jogosítvány, amit már a saját ezer éves GS 500-as Suzukijával szerzett, rögtön mögé ültem. Egy idényen keresztül élvezetem a hátsó ülést. Egyikünk sem volt hajlandó kocsival vagy vonattal közlekedni, minden pénzünket benzinné tettük és állandóan túráztunk.

HIRDETÉS (x)
Két évvel ezelőtt aztán úgy döntöttem, hogy szép és jó a hátsó ülés, de vezetni akarok. Egy-két balul sikerült próbálkozás után, melyben a GS 500 súlya győzött, úgy döntöttem inkább oktatóval és inkább csak korlátozott... Munka előtti 0. és 1. órákban (fél hattól általában) szorgalmasan jártam rutinra majd a vizsga után – mely meglepő módon elsőre sikerült – forgalomba. 2006. június 3-án aztán meglett a jogsim. Sajnos pénzem nem volt, így a tavalyi idényt is benzintyúkként töltöttem.

Dr. Szöszi profiljaIdénre végre összeszedtem némi pénzmagot és március végén – tekintettel parázási szokásaimra a magasabb jogsi ellenére is – egy 125-ös Hondát vettem. Azóta a rengeteg meló és a tárolási nehézségek miatt csak hétvégén járathatom meg, de 1000 km-t már beleraktam.

Hihetetlen élményt nyújt, azóta hátsó ülésre csak hosszas kérlelés után ülök és egész héten a hétvégét várom, hogy akár csak egy-két órát, de gurulhassak. A motoron ülve át tudom érezni Jack Kerouac könyvében írtakat: „bár hosszú az út, de sebaj, megéri, hisz az út az élet”.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!