Szasza

Tartalomjegyzék

Talán még óvodás voltam, amikor Apának volt egy Simsonja, amit én nagyon szerettem. Amikor le akarta festetni, megengedte, hogy én válasszak színt. Végül is bordó lett, én pedig a nevemet megosztottam vele, elneveztem Szabinának a motort. Aztán Apa eladta.

Utána volt neki egy sárga 350-es Jawá-ja (mikor kivette a hangtompítót, brutál hangja volt). Amikor eladta azt is, én sírtam, és haragudtam rá. Azután vett egy Suzuki 250 S-t. Azelőtt nem tudom, vitt-e motorozni, de ez a Suzuki már közelebb állt hozzám. Sokszor vele tartottam, ha motorozni indult. De egy idő után kicsinek találta, és már nézegetett egy új felé. Eladta, és megvette az újat, egy Moto Guzzi Nevada 750-et.

Én akkor szóba sem álltam vele, és haragudtam az újra, főleg miután megtudtam az árát. Megfogadtam, nem ülök rá. Amikor a Suzukit vittük a kereskedésbe, duzzogtam, és nem értettem, miért nem tudja soha megtartani, ami van, miért kell mindig eladni. Értelmetlennek tartottam a cserélgetést. Ez volt kb. 4 éve. Sok időbe tellett, de végül megbékültem, és azóta is ezer örömmel pattanok fel rá.

HIRDETÉS (x)
Aztán Apa noszogatott, próbáljak vezetni. A Papának volt egy Simson-ja, azzal mentem először, de csak úgy, hogy ő, meg a Mama nem volt ott, mert ha látták volna… Papa (főleg) a motort, Mama pedig engem féltett. Akkor egyszer kicsúszott alólam a motor, de én nem estem le. (Mamáék azóta sem tudják.)

Szasza profiljaUtána Apa úgy látta, lesz még folytatása a dolognak, elkezdett egy kis motor után nézni. Végül vett is egy Simson robogót. Hát amikor egyszer tanulgattam, Apa mondta, váltsak. Én nem akartam, és nem értettem, minek erőlteti. Aztán mégis ráadtam a fejem. Utána nem akartam abbahagyni, csak róttam a köröket…

A fordulás sem ment elsőre, de aztán ráéreztem a dologra. Később jött egy időszak, amikor nem akartam menni, mert mindig csak rossz kritikát kaptam, dicséretet nem. Ha valamit is elrontottam, azért szóltak, hogy az nem volt jó, nem így kellett volna, és csak ezt hallottam. Viszont közben is nagyon vágytam rá, hogy megtanuljak motorozni, hogy motorozzak. Ezeket a megjegyzéseket azonban nem kedveltem.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!