Matusik Andi dragbike versenyző

Tartalomjegyzék

matusikandrea 0438Egyik legsikeresebb motorversenyzőnk egy fiatal, szőke lány. Amióta versenyez, szinte minden alkalommal dobogón végez, általában az első vagy a második hely valamelyikén.

Az idei versenyszezon elején három kategóriában is indult, és valószínűleg egész életében emlékezni fog május 27-re, amikor mindegyikben győzelmet aratott. Matusik Andrea évekig a street 125-ben ragadt, de idei kitörése nagyon nagyra sikeredett.

– A fiúk nem ijednek meg tőled, ha kiderül, hogy motorversenyző vagy?

– Változó. Büszkék rám, de ez nagyon ritka. Azt még elfogadják, ha egy lány motorozik, de hogy még versenyző is… na ettől már félnek. Nem szeretik, mert abban a körben, ahol én ismert vagyok, ott ők nagyon háttérbe szorulnak. És ez a legtöbb embert idegesíti.

HIRDETÉS (x)

– Pályán kívül is motorozol?

– Tizennyolc éves koromban szereztem meg a korlátozás nélküli „A” kategóriás jogosítványt. Tizenkilenc éves korom óta van egy Suzuki SV 650-em. Na meg a nyáron, amikor hosszabb szünet volt két verseny között, visszaalakítottam utcára a Falco-t, és azzal jártam. Persze nitro nélkül.

– Nagy munka volt?

– Egyáltalán nem, mert a moditwin kategóriában a vázhoz nem nyúltunk, csak betettünk egy hosszabb lengővillát hátra és kimerevítettük a rugózást. Még a végáttétel is gyári maradt, mert nem érdemes mást használni.

– A moditwinben nagyon egyedi a rajttechnikád, mert szinte mindig a levegőben van az első kerék. Nem akarsz hosszabb lengővillát betenni hátra?

– Nem akarom, hogy nagyon ágaskodjon, de szerintem úgy a legideálisabb, ha egy egészen picit a föld felett van az első kerék. Ez nagyon jó így, mert ezzel tudom a maximumot kihozni a motorból. Ha öt-tíz centire fent van az eleje, akkor még nem veszítem el az irányírást, és a hátsó kerék tapadása a lehető legjobb.

– Na ezt még senkitől nem hallottam. Mindenki éppen azért küzd, hogy lent maradjon az első kerék.

– Pedig nekem így a legjobb. Nem azt mondom, hogy fél méterre jöjjön fel az eleje, mert azzal időt veszítek. Öt-tíz centi elég, erre még csutkagázt tudok húzni, és ha esetleg jobban emelkedne, akkor arra ráváltok, de nem engedem vissza a gázt. Azt nem szoktam. Az nem az én stílusom.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...
Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!