Matusik Andi dragbike versenyző

Tartalomjegyzék

matusikandrea 0438Egyik legsikeresebb motorversenyzőnk egy fiatal, szőke lány. Amióta versenyez, szinte minden alkalommal dobogón végez, általában az első vagy a második hely valamelyikén.

Az idei versenyszezon elején három kategóriában is indult, és valószínűleg egész életében emlékezni fog május 27-re, amikor mindegyikben győzelmet aratott. Matusik Andrea évekig a street 125-ben ragadt, de idei kitörése nagyon nagyra sikeredett.

– A fiúk nem ijednek meg tőled, ha kiderül, hogy motorversenyző vagy?

– Változó. Büszkék rám, de ez nagyon ritka. Azt még elfogadják, ha egy lány motorozik, de hogy még versenyző is… na ettől már félnek. Nem szeretik, mert abban a körben, ahol én ismert vagyok, ott ők nagyon háttérbe szorulnak. És ez a legtöbb embert idegesíti.

HIRDETÉS (x)

– Pályán kívül is motorozol?

– Tizennyolc éves koromban szereztem meg a korlátozás nélküli „A” kategóriás jogosítványt. Tizenkilenc éves korom óta van egy Suzuki SV 650-em. Na meg a nyáron, amikor hosszabb szünet volt két verseny között, visszaalakítottam utcára a Falco-t, és azzal jártam. Persze nitro nélkül.

– Nagy munka volt?

– Egyáltalán nem, mert a moditwin kategóriában a vázhoz nem nyúltunk, csak betettünk egy hosszabb lengővillát hátra és kimerevítettük a rugózást. Még a végáttétel is gyári maradt, mert nem érdemes mást használni.

– A moditwinben nagyon egyedi a rajttechnikád, mert szinte mindig a levegőben van az első kerék. Nem akarsz hosszabb lengővillát betenni hátra?

– Nem akarom, hogy nagyon ágaskodjon, de szerintem úgy a legideálisabb, ha egy egészen picit a föld felett van az első kerék. Ez nagyon jó így, mert ezzel tudom a maximumot kihozni a motorból. Ha öt-tíz centire fent van az eleje, akkor még nem veszítem el az irányírást, és a hátsó kerék tapadása a lehető legjobb.

– Na ezt még senkitől nem hallottam. Mindenki éppen azért küzd, hogy lent maradjon az első kerék.

– Pedig nekem így a legjobb. Nem azt mondom, hogy fél méterre jöjjön fel az eleje, mert azzal időt veszítek. Öt-tíz centi elég, erre még csutkagázt tudok húzni, és ha esetleg jobban emelkedne, akkor arra ráváltok, de nem engedem vissza a gázt. Azt nem szoktam. Az nem az én stílusom.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon....
Bővebben...
Március 12. Landoltunk 3 hét után itthon. Életem nyaralása volt... Már gyanús volt, hogy hárman írtak...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!