A tökéletes tökfödő

Tartalomjegyzék

A bukósisak kétség kívül a motoros felszerelés legfontosabb része. A mondás úgy tartja, annyit költsd bukóra, amennyit a fejed ér. Azonban sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy a legtutibb, high-tech sisakba fektessék be a pénzüket.

Ezen kívül, mivel mindenkit eltérő fejformával áldott meg a sors, közel sem biztos, hogy ami a havernak kényelmes, az nekünk is az lesz. Fontos tehát, hogy fejformánknak, fejméretünknek, és ízlésünknek is megfeleljen a kiszemelt sisak.

HIRDETÉS (x)

A boltok végigjárása előtt érdemes eldönteni, hogy mennyit tudunk rászánni a bukóra, és, hogy milyen kialakítású sisakot keresünk. A legelterjedtebb a zárt sisak, amely védi állunkat is. Ennek egy változata a felnyitható sisak, melynek állrészét és plexijét a sisak elején található egy vagy két pöcök segítségével gyorsan felhajthatjuk.

Allergiásoknak és szemüvegeseknek kifejezetten előnyös, de a piros lámpánál állva is kellemes másodperceket szerezhetünk vele magunknak.Fontos azonban megemlíteni, hogy ezeket a sisakokat menet közben zárva kell tartani, valamint, hogy egy esetleges bukás esetén az olcsóbb sisakok állrésze könnyen felnyílhat.

Bukósisakok a CsaM webshopjában

A terep- és cross motorozás szerelmesei előszeretettel választanak sildes sisakot, amelyekben nem minden esetben van plexi. Már léteznek a piacon olyan sisakok, melyekről a sild levehető.

Ezekben a sisakokban azonban a száguldásnak hamar határt szab a sildbe belekapó menetszél. Sokan választják a nyitott, másnéven jet sisakokat. Ezeken a nincs állrész, szabadabban áramlik a levegő, ezáltal élvezetesebb a motorozás.

Itt azonban meg kell említenem, hogy ez a típus főleg az alacsony súlyponttal és a elnyújtott elsővillával rendelkező cruiserek és chopperek vezetőinek alkalmas, itt ugyanis sokkal kisebb a "pofáraesés" esélye.

Azok számára, akik túramotoron is vágynak erre a szabadságra, egyre több gyártó kínál megoldást. Léteznek ugyanis olyan sisakok, melyek állrésze egy hajlított fémcső, ami a szabadság érzéséből nem sokat von le.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!