A-XOC - Forradalmian új protektor Ausztriából

Tartalomjegyzék

axoc protektor 9Első ránézésre semmi különös nincs ezekben a protektorokban: 7 mm vékony, kis csövecskékkel borított gumilapok. Tömören ennyi.

Viszont pontosan ebből fakad az A-XOC (ejtsd: é-sokk) protektorok elsődleges előnye: annyira vékonyak és könnyűek, hogy alig érezhetőek, és emiatt szinte észrevehetetlenül integrálhatók a ruházatba. Ráadásul a ruházattal együtt moshatók, így nem kell külön macerálni a protektorzsebekkel. A csövecskékben lévő lyukaknak hála, pedig kiváló a szellőzésük.

Nos, eddig ez elég jól hangzik, de tudnak ezek a protektorok egyáltalán kielégítő védelmet nyújtani? Az A-XOC protektorok tesztelését nem másra bízták, mint a német Magnára, Európa piacvezető crash-teszt laborjára. Az elvégzett tesztek kimutatták, hogy az A-XOC egyértelműen több energiát képes elnyelni, mint a konkurens, szinte kétszer vastagabb, habosított protektorok. Az ütköztetéseket crash-teszt bábukkal végezték, és ennek eredményeként a protektorok a jelenlegi legmagasabb, kettes szintű minősítést érték el.

HIRDETÉS (x)

Magna teszteredmények

A tesztek eredményei magukért beszélnek: az A-XOC protektorok túlszárnyalják a az európai EN 1621-1 és EN 1621-2 normák kettes szintjét. Ezek a normák definiálják a motoros-szektor védelmi nívóját.

A Magna vizsgálatok megmutatták, hogy az A-XOC protektorok 30%-kal több energiát képesek elnyelni, mint bármely más LEVEL 2 minősítésű protektor.

Mit jelent a CE EN 1621-1 és 1621-2?

axoc protektor 1Az EN 1621-1 és 1621-2 homologáció az európai szabvány, amely teszteli és tanúsítja a motorkerékpárral való ütközések elleni védőfelszerelések tényleges védelmi eszközeit, tehát a protektorokat.

Mi a különbség a LEVEL 1 és a LEVEL 2 között?

  1. szint: az átlagos maradványerőnek kevesebbnek kell lennie, mint 24 kN.
  2. szint: az átlagos maradványerőnek kevesebbnek kell lennie, mint 12 kN.

axoc protektor 2Az A-XOC protektorok védelmi szintje mindig LEVEL 2, a legmagasabb fokozat. Amennyiben létezne 3-as szint, az A-XOC egészen biztosan azt a minősítést kapná meg! Ezek a protektorok magasan a norma feletti védelmet nyújtanak!

Mit is nevezünk sokknak?

A sokk egy erő nagyon rövid időn belüli behatása. Ez történik például egy ütközés esetén, amikor egy mozgó tárgy hirtelen megáll; sebessége a másodperc töredékével nullára csökken. Az energiaátadás különösen extrém ebben a rendkívül rövid időintervallumban.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Nem tudom, mennyire vagytok képben, szerintem épp eleget hallottatok már a zűrös "otthoni" dolgaimról. Most...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!