Kiből lesz a rasztakészítő? + 5 tanács raszta motorosoknak

Tartalomjegyzék

dreads by sofi felfonhato raszta haj 6Szofi vagány motoros, egy Ducati Monsteren motorozik. Foglalkozása rendkívül egyedi és érdekes, művészi. Rasztakészítéssel foglalkozik.

A kezdetek

Vegyészként végeztem, illetve dolgoztam éveken keresztül, ám a fehér laborkörnyezet nem volt számomra kielégítő. Sosem szerettem a hétköznapi dolgokat, mindig is törekedtem arra az utam keresésében, hogy valami rendhagyót csináljak – hagyományőrzéssel, tűzzsonglőrködéssel, íjászattal-lovasíjászattal töltöttem a szabadidőm jó részét.

Évekig volt igazi rasztám, mely levágásra került, ekkor találkoztam a felfonható raszta lehetőségével. Ez gyakorlatilag egy ideiglenes hajpótlás/hosszabbítás, mely a hajat nem károsítja. Ezzel a technikával arányaiban kevesebb haj kerül fel, mint egy átlagos dúsításnál. Fonással rögzítem, amit a hajnövekedés sebességétől függően 4-10 hetente illik újra fonni.

HIRDETÉS (x)

Mikor eldöntöttem, hogy nekem ilyen kell, olyan árajánlatot kaptam egy készítőtől, amit nem tudtam elfogadni, így elkészítettem előbb magamnak, majd a rokonaimnak, barátoknak 1-1 szettet. Végül 2,5 év után eljött az ideje, hogy hivatalos vállalkozást csináljak belőle.

Vállalkozást indítok, külföld felé terjeszkedem

dreads by sofi felfonhato raszta haj 1Bementem a kormányablakba konzultálni egy egyéni vállalkozásokkal foglalkozó hölggyel és ő is olyan furán nézett a kérdésemre, ahogy most te teszed, kedves olvasó: Milyen TEÁOR szám alá férne bele a felfonható raszta készítése?

Ebben az esetben én nem találkozom a megrendelőmmel, írásban beszélünk meg minden fontos részletet, ez alapján elkészítem, postázom a szettjét és ő maga, vagy a fodrásza felfonja. Miután megtaláltuk a megfelelő tevékenységi kört, kiépítettem nemzetközi piacra a vállalkozásomat, megrendelőim eleinte 90%-a, mára kb. 70%-a külföldi. Ebből jól látszik, hogy egyre elterjettebb itthon is ez a technika.

A kommunikáció egy Facebook üzleti oldalon, Instagram oldalon, illetve egy etsy shopon keresztül zajlik. Több alapanyaggal dolgozom, szintetikus haj és gyapjú alkotja a választék alapját. Igazi rasztáknál jórészt emberi hajból készülnek a pótlások. Mind a 2 felfonható alapanyag esetén a hatás egész realisztikus, aki nem tudja, hogy nem igazi, annak fel se tűnik!

Hogy hogyan kapcsolódik a cikk a motorozáshoz...?

dreads by sofi felfonhato raszta haj 2Manapság a nők is egyre extrémebb külsőt is bevállalnak, hál istennek. Talán ma már nem lesznek pl. a tetovált nők boszorkányüldözés tárgyává. Inkább látni bennük az elhivatottságot, elköteleződésre való hajlamot életük ezen területén, sem mint a börtönviseltséget.

Nekem is több női modellem volt már az évek alatt, akik motoroznak saját motorjukon – ugyanitt tudok esetleg amerikai csajszlinál segítséget kérni, ha kiutaznátok és motoroznátok! Képet róluk a fent említett FB oldalon találtok.

A lányok szeretnek egyre extrémebb frizurát is csinálni, csináltatni maguknak. Találhatunk bőven példát motoros raszta lányokra is – a google a barátunk és én magam is bővítem a létszámukat.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!