A farmer világnapja: Trilobite 661 Parado női motoros farmer

Tartalomjegyzék

trilobite 661 parado lady 2019 30Egész életemben farmerben motoroztam, miért lenne ez másképp most. A környezetemben mindenki ugyanígy tett, mondhatom, hogy a mi társaságunkban ez a divat, de ez inkább egy öltözkösédi stílus, egy motoros életforma.

Tisztában vagyok vele, hogy motoros újságíróként arról kellene írnom, hogy öltözz fel biztonságosan, mert egy életed van, és a motoron a ruhád a karosszériád, és csak az tud megvédeni, ha valami törénik. És nem kell, hogy a te hibádból történjen, mert rajtad kívül rengetegen közlekednek még a közutakon, akik balesetet okozhatnak.

Na ezt most leírtam.

Másrészről van a motorosoknak egy rétege, akik nem sportolási céllal motoroznak, nem azért, hogy gyorsan menjenek, hogy pályán motorozzanak, hanem mert az tényleg a szabadság érzését adja, hogy csak felülsz és oda mész, ahova akarsz és közben fújja az arcodat a szél és érzed a mezők illatát, vagy a városi szmogét, végül is mindegy.

HIRDETÉS (x)

Ehhez az életérzéshez nem illik a sícipőhöz hasonlóan kényelmes, műanyag motoros csizma, a színes bőr overál és a csukott sisak sem. Gondolom a fentiből érzed, hogy a „csak felülsz” mögöt az van, hogy ugyanabban a ruhában ülsz fel, amiben amúgy is vagy. Az, hogy egy sisakot húzol a fejedre, a szükséges rossz. Végülis lehetne sapka is, csak azt lefújja a szél.

Sokak szerint biztos szerencsém volt, hogy soha nem volt komoly balesetem motorral, így nem derült ki, hogy a farmer mennyire nem védene meg. Szerintem azért az is számít, hogy mindig óvatosan, figyelmesen motoroztam, és biztos nyom a latba az a huszonpár év rutin is, ami mögöttem van.

trilobite 661 parado lady 2019 18Nem vagyok egy kanyarvadász, nem rakom le a térdem a kanyarban sőt nem kanyarodok százzal, de rengeteget motoroztam Budapesten a városban, mindenféle forgalomban, és több tízezer kilométert lenyomtam Európa úrjain is, ráadásul többféle stílusú motort is teszteltem ezalatt. Mindig farmerben.

Próbálkozásaim voltak. Volt fekete bőrnadrágom, amíg ki nem híztam, és cordura nadrágom is, de nem bírtam elviselni magamon. Ami már legalább húsz éve velem van, egy bélelt motoros esőnadrág, de amint érzékelhető, ez „csak” egy esőruha, amit adott esetben hidegebb időben is használható, sőt síelésre is tökéletesen alkalmas.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!