5+1 öltözködési stílus motoron 

Tartalomjegyzék

oltozkodes motoronHogy ki mit vesz fel motorozáshoz, azt elsősorban a motoros életmódja és a motorozási stílusa határozza meg. Mindenki másért motorozik, így a felszerelését is nagyban meghatározza, hogy milyen motorral jár és milyen a baráti társasága.

Nemrég volt róla szó, hogy kinek mi az a minimális motoros felszerelés, ami számára biztonságos, ki mit vesz fel (vagy le), amikor motorra ül. A cikk írása közben arra jöttem rá, hogy a motor és a motoros társaság, valamint a motor használatának módja - gondolok itt a terepviszonyokra vagy a távolságra - is meghatározza, hogy miben ülünk motorra. 

Összeszedtem 5 + 1 csoportot, akiket határozottan el tudtam különíteni egymástól. Persze ez is olyan, mint a horoszkóp, nincsenek tiszta kategóriák, sok az átfedés, mindenkinek vannak ilyen vagy olyan napjai, ahogy sokaknak több motorja is van különböző stílusban és különböző felhasználásra. 

HIRDETÉS (x)

A bájkerek

via GIPHY

Nekik a motorozás egy életforma, ami az amerikai filmekben látott szabadságról/szabadosságról szól. Ebbe a stílusba nem férnek bele a szigorú szabályok... vagy mégis? Könnyű felismerni őket, mert általában bakancs, farmer, nyitott sisak (legtöbbször plexi nélküli tökhéj), vágott ujjú kesztyű és az elmaradhatatlan bőrmellény a kötelező elemei. Ha meleg van, akkor a mellény alatt csak pólót vagy atlétát viselnek (néha még azt sem), ha hideg van, akkor előkerül a kapucnis pulóver és a bomber vagy bőrdzseki is. 

Ők azok, akiket sosem látsz rövidnadrágban még a motoros találkozón sem, és ha color is van a mellényükön, akkor azt sosem veszik le. Az utasuk általában egy dögös csaj, aki szintén hasonlóan van felöltözve, melegben nem feltétlenül van rajta kabát, csak egy ujjatlan, spagettipántos póló, motoros találkozók környékén a farmer helyett a forrónadrág vagy a miniszoknya mutat a legjobban.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Február 2-án hoztuk el a motort, és következő héten volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit...
Bővebben...
Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!