Te tornacipőben motorozol? - Falco Kamila 2 női motoros cipő teszt VIDEÓVAL!

Tartalomjegyzék

falco kamila2 cimlapAmikor a vezetéstechnikai tréningen a biztonságos motoros felszerelésről volt szó, az oktató elrettentő példaként mutatott rám, hogy én tornacipőben motorozok. Nem győztem magyarázni a bizonyítványom, hogy ez egy drága, motoros cipő. 

A választásom azért is esett erre a cipőre, mert nagyon hasonlít arra a bélelt, téli tornacipőre, amit legszívesebben hordok, motorozni viszont abban nem akartam. Egyébként az esetek nagy részében a rózsaszín Dr Martens bakancsomban szoktam motort vezetni, és van még egy kasszikus fazonú, fekete motoros csizmám is.

Az évek alatt kitapasztaltam, hogy olyan cipőben tudok biztonságosan motorozni, aminek nincs kiálló sarka. Egyrészt a magasságom (180 cm) miatt a pedálokon így tudom olyan szögben elhelyezni a lábjejem, hogy még váltani is tudjak, másrészt a sarok beakad a pedálba, és értékes másodperceket veszítenék azzal, ha még onnan ki is kell akasztani a fékezéshez vagy váltáshoz. 

HIRDETÉS (x)

A Martens már sajnos eléggé a végét járja, lekopott róla a rózsaszín lakk, széltében ki van nyúlva, hosszában viszont úgy tűnik, összement a szülés után. A fekete csizmát inkább hidegben, esőben szoktam hordani, mert az meg kicsit nagy a lábamra és tudok bele vastag zoknit húzni (bár most hogy a Martens kicsi lett, lehet, hogy az meg pont jó, csak még nem próbáltam).

Utóbbit az utóbbi időben főleg azért hanyagolom, mert az trapéz szárú farmerrel (boot cut) kényelmes, abban viszont nem praktikus motorozni. A szűk szárú farmernek viszont be kellene tűrni a szárát, azt viszont bénának találom, szóval maradnak a befűzhető bakancsok.

Új motoros cipőt veszek

Tavaly ősszel érkezett el a pillanat, amikor úgy döntöttem, hogy veszek egy rendes motoros cipőt, ameilyen eddig még sosem volt nekem. Ha már van rendes motoros farmerem, akkor ez is kell - úgy látszik, megöregedtem. Többféle női fazont megnéztem, és párat fel is próbáltam, de azokkal, amik teljesen motoros cipőnek néznek ki, nem tudtam megbarátkozni. Sajnálom, nekem az utcai fazon jön be. 

Végül az RMC-ben rendeltem meg katalógusból a kiválasztott Falco Kamila 2 elnevezésű cipőt, ami világosszürke velurból van rózsaszín varrással és világos rózsaszín cipőfűzővel. Igen, tudom, nekem is egyből az jutott eszembe, hogy ez a színösszeállítás nem túl praktikus motoron, de sajnos nem volt más színben, talán még barnában, de az nem az én világom.

falco kamila 2 10Az üzlet honlapján most is csak egy még világosabb szürke szerepel. Bezzeg Gianni Falco oldalán ott van az a sötét-szürke + ciklámen színvariáció, ami a szívem csücske lenne. Viszont adtak hozzá egy cipővédőt, ami akár még jó is lehetne arra, hogy megvédje a cipőt a váltótól, de az első alkalommal már a garázsban elhagytam, ahogy toltam ki a motort. 

OK. Most, hogy egy kis betekintést nyertél abba, hogy én is pont olyan szempontok szerint választok cipőt, mint a nők 90%-a, azért remélem értékeled, hogy egyáltalán motoros boltba mentem keresgélni...  

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!