Új generációs motoros felszerelés a hetvenes évekből

dainese settantadue 5Még mindig tart a retro láz, így már meg sem lepődünk, hogy egy újabb márka szállt fel a klasszikus hullámra.

A Dinese csoport a veronai Motor Bike Expon egy új márkát mutat be Settantadue néven. Nem nehéz kitalálni, hogy a név, ami magyarul 72-t jelent, arra utal, hogy a kiváló minőségű és a legmodernebb technológiáknak megfelelő motoros ruházatról a hetvenes évek stílusjegyei köszönnek vissza.

A Dainese Settantadue modellcsalád a motoros ruházatok történetének dicső éveit idézi fel, és ad nekik egy kis kortárs csavart, mivel az eleganciát ötvözi a legmodernebb technikai megoldásokkal, miközben a mai kor biztonsági követelményeinek is megfelelnek. A cég művészeti igazgatója Renato Montagner elmagyarázta, hogy milyen elképzelések vezettek az új márka megszületéséhez:

HIRDETÉS (x)

“A Settantadue sorozat fő fonalát a Dainese márka 45 éves tapasztalata adja, és az, hogy a márka termékei mindig is a fejlesztés élvonalában álltak. A bőr hagyományos kikészítése, a különleges figyelem, amelyet minden egyes darab kap, a Pro-Armor protectorok beillesztése anélkül, hogy a forma torzulna, ezek együtt sokkal inkább egyfajta fúziót jelentenek, mint azt, hogy a felélesztenénk az elmúlt idők modelljeit. Ahogy a történelemet nem csak a hősök írják, a stílus sem kizárólag a bajnokoké. Ezért is van, hogy állandó inspirációt találunk a mindennapi motorosokban, akiknek a motorkerékpár az önkifejezés egyik eszköze, és ezzel tartják életben ennek a szenvedélynek a szellemét. Az olyan modellek például, mint a Toga és a Chiodo nem kapcsolhatók kiemelkedő személyekhez a múltban, mégis mindig is egy tisztán felismerhető képet képviseltek.”

dainese settantadue 4

Az első Dainese Settantadue kollekció sztárja természetesen a bőrdzseki, az az időtálló darab, amely a motorrajongók generációit köti össze. A sorozat darabjai az Archetypes, a Speed Leather és a Demon Flower. Mindhárom modell aprólékos figyelmet szentel részleteknék, tervezésüket a múlt kulcsfontosságú stíluselemei inspirálták.

Archetypes olyan cult termékeket idéz fel, mint például a Chiodo, a 60-70-es évek motorosainak, rockereinek és utazóinak kedvelt bőrdzsekije.  Kattints és Tweetelj! A Speed Leather olyan dzsekiket ajánl a közönség figyelmébe, mint a Toga72 és a Rapida72, amelyek azt az időszakot idézik fel, amikor a Dainese az első versenyruhákat kezdte tervezni a hőskorban.

A Demon Flower sorozat Patina72 modellje egy különleges modellcsalád, amelyet egy New York-ban élő művész, Othelo Gervacio tervezett, és különlegessége, hogy a dobban festett bőrt kézzel dolgozzák fel az előállításához. 

 dainese settantadue 4dainese settantadue 4dainese settantadue 4

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Már az ötletelgetés első fázisait is végigkísérték a barátok, ismerősök aggódó kérdései: „biztos, hogy egyedül...
Bővebben...
Arról már írtam korábban különféle pontokba szedve, miért szeretek egyedül motorozni. A nyűgöket leszámítva rengeteg...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!