Olcsó GPS tartó motorkerékpárra az eBayről

Tartalomjegyzék

gps konzol motorra 2Évek óta nézegetem már a motor kormányára szerelhető GPS tartókat, de eddig nem volt életbevágó, így hanyagoltam a kérdést.

Persze még most sem életbevágó, sőt, talán egy GPS is csak azoknak a túrázóknak az, akik a sivatag közepére idulnak kalanadtúrára. Ott meg nem tudom, van-e egyáltalán jel. Na mindegy is.

Az utóbbi időben rászoktam a Wazéra. Ezt a telefonos alkalmazást szinte életbevágónak tekinthetjük, ha valaki Budapesten akar normálisan (vagy normálisabban) közlekedni. A nagy okosság a többi navigációval szemben, hogy itt maguk a felhasználók jelzik a közlekedési akadályokat, így majdhogynem pillanatnyi közlekedési infókat kapunk a város forgalmáról, az alkalmazás pedig azonnal reagál, és ha talál jobb, gyorsabb utat, máris arra irányít.

HIRDETÉS (x)

Amellett, hogy egy csomó új részét ismerem meg így a városnak, egy csomó bosszúságtól is megkímél. Sokkal kevesebbet állok a dugóban, sőt, ha időre kell mennem valahova, előre ki tudom kalkulálni, hogy nagyjából mikor kell elindulnom. Autóban nekem tökéletesen működik, már csak a motoros verzió nem volt megoldva.

Idén a motorkiállításon kezdtem el nézegetni a konzolokat, amivel a telefont vagy a GPS-t a motor kormányához lehet rögzíteni. Azt kell mondjam, arra, amire nekem kell (városi szaladgáláshoz, néha egy-egy rövidebb túrára), a 30 000 Ft-ot túl nagy befektetésnek gondoltam. Ez maradjon a tereprallisoknak.

Na jó, de akkor hogy rakjam fel a telefont a motoromra?

Akkoriban épp telefontokot vagy valami hasonló apróságot rendeltem az eBayről. Akkor jutott eszembe, hogy ott is szét kellene nézni ezügyben. A kínálat hatalmas, főleg, ha a megfelelő kulcsszavakat írjuk be. Az eBay.com angol nyelvű oldal, így szépen egymás mellé dobáltam a számomra fontos jellemzőket angolul (Motorcycle, phone case, waterproof, holder), és azonnal egy csomó lehetőséget kaptam.

Ezután már csak a telefon típusát kellett kiválasztanom, és ha már lúd, legyen kövér, kipipáltam az "ingyenes nemzetközi szállítás" kockát is. Végül 3044 Ft-ért találtam egy számomra megfelelőnek tűnő darabot tokkal-vonóval. Ja nem, tokkal, konzollal. A durva az egészben, hogy most visszakerestem, és most ugyanaz a termék ugyanannál az eldónál már csak 2700 Ft - ami persze lehet az árfolyamváltozás miatt is.

Azt nem tudom, hogy hogy éri meg nekik. Nyilván 2 Ft-ért gyártják nekik valami indiai gyerekek, vagy ki tudja. Szégyellem is magam emiatt, hogy talán valami illegális üzemet támogattam 3000 Ft-tal.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!