Itt a farsang - öltözz motorosnak!

motoros farsangi jelmezAz igazi motorosok sokat kritizálják a nem igaziakat. De vajon mi alapján döntjük el, hogy ki az igazi és ki nem az? Mert például én motorosnak tartom magam. Meg valószínűleg te is.

Van egy elmélet, miszerint a motorosok között azért sok a rossz arc, mert motorossá válni egyszerű. Ha nem sportoltál egész életedben, nincsenek sportoló barátaid, vagy nem zenéltél soha, úgyhogy zenészeket sem ismersz, de jön az életközép-válság és kellene már pár haver, akikkel le lehet lépni a családtól, akkor a legegyszerűbb venni egy motort, egy rojtos bőrdzsekit meg felkötni egy fejkendőt, és már meg is van oldva a dolog.

Persze azért nem ilyen egyszerű az egész, mert akkor még el kell merészkedni valami motoros rendezvényre, beülni a büfébe vagy a sörsátorba és meghívni pár szimpatikus arcot egy bambira vagy sörre - attól függ, hogy ottalvós-e a buli. Másnapra már ismersz is pár régi anekdotát, olyan öreg motorosok neveit, akik úgy tűnik számítanak, így legközelebb már lehet is villantani, ha megint ismerkedni kell. Jöhet a sztori a régi Verhovinádról meg a Java Mustangról, és máris megvan az új baráti kör.

HIRDETÉS (x)

Persze a régi motorosok hamar levágják az ilyet, sőt, ha elég szemfülesek, simán kihasználják az új jövevényt és többször is sorban állnak potya piáért. Cserébe viszont olyan történeteket mesélnek, amik nemcsak szórakoztatóak, hanem közszájon forognak motoros berkekben. Aki ezeket ismeri, tuti közülük való. Csak arra kell vigyázni, hogy amikor a frissen érkezett tovább meséli, nehogy épp annak mondja, akiről a történetben szó van. Hallottam már ilyenről és az nagyon ciki lehetett.

Persze azt, hogy valaki mennyire régi motoros, csak az idő dönti el. Mindenki elkezdte valamikor. Akinek szerencséje van, az még a múlt században, szakadt, keleti motorokon, otthon barkácsolt gépeken. De ha úgy vesszük, lehet, hogy épp annak van szerencséje, aki mostanában kezd motorozni, és még pénze is van, így futja egy jó állapotú, hibátlan kétkerekűre, amit nem kell otthon farigcsálni a garázsban.


Ezért jó a tél, mert van idő ilyen dolgokon filozofálgatni. Mindent megmagyarázni, és érveket felsorakoztatni annak az ellenkezője mellett. De ha már hiányzik a motorozás, és úgy érzed, hogy még messze van a tavasz, van egy jó ötletem: farsangkor (is) öltözz motorosnak! Vízkereszttől Hamvazószerdáig tart a farsangi időszak, ami idén január 6. és február 10. közé esik. Még van időd kiválasztani, és megrendelni a pólót, amiben a farsangi buliban a legjobban érzed majd magad.

Nézz be a webáruházunkba, és válassz magadnak egy motoros pólót, amivel feldobhatod a napodat!

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!