Fényt a sisakra

vilagito sisakok 04Az egyedi megjelenés mindig is foglalkoztatta azokat az embereket, akik ki szerettek volna törni a sokadalom egyhangúságából. A motoros is egy ilyen típusú ember, ezt kár tagadni.

A kiegészítőket, alkatrészeket és egyéb felszereléseket gyártó és forgalmazó cégek ezt a hajlamunkat ki is használják, és újabbnál újabb agyament fejlesztések eredményeit dobják piacra, melyeket sokunk azonnal magáénak akar tudni azelőtt, mielőtt nagyon elterjedne, és kilépve az utcára, lépten-nyomon beleütközne.

A legújabb őrület a LightMode terméke, a bukósisakra ragasztható fénycsík, mellyel az éjszakában is lubickolhatnak az exhibicionista száguldók a bámészkodók meglepett pillantásaiban. A Tron mozifilmben száguldozó kétkerekűek lovagjait idéző cucc igazán feltűnővé teszi annak használóját. Persze, nem csak a feltűnést, hanem némileg a biztonságot is szolgálhatja ez a plusz világító berendezés, és a bamba autósok talán hamarabb észreveszik a közeledő motorost.

HIRDETÉS (x)

A LightMode fénycsík tulajdonképp egy olyan anyagból készült szalag, mely elektromos áram hatására magából fényt bocsát ki, és tetszés szerinti mennyiségben, alakzatban felragasztható a bukósisakra. A működéséhez szükséges áramot egy kis dobozban helyet foglaló két ceruzaelem adja, amit a sisak oldalára lehet rögzíteni kétoldalas ragasztóval.

Az elemeket rejtő doboz ugyan bumfordi, de elég sokáig, 9-13 órán keresztül táplálja a fénycsíkot. Magát a szalagot is hasonlóképp rögzíthetjük a sisak felületén. A ragasztófelületek megfelelően erősek, így nem kell azon aggódnunk, hogy a nagy tempónál letépi azt a menetszél, de biztos, ami biztos, némi pillanatragasztóval is meg lehet támogatni a tapadást.

Háromféle üzemmód között választhat a LightMode fénycsík felhasználója. Így a folyamatos világítás mellett egy lassabban, illetve egy gyorsabban villogó lehetőség is adott.

Kétféle szett létezik. Az olcsóbb pakk a Electron Kit névre hallgat. Ára 69 dollár, mely összegért pillanatragasztót, elemtartót, 50 cm ragasztószalagot. 3 méter világító szalagot kapunk, melyek esetén ötféle színből lehet választani. Ezzel ellentétben a 72 dolláros Proton Kit 4,5 méter világító szalagot tartalmaz, és hétféle színt kínál.

Az, hogy a forgalomban, a közlekedés során hogyan működik ez az extra, illetve, hogy hazánkban mennyire díjazzák majd a közlekedési rendőrök, még a jövő zenéje. Tulajdonképp a sima fényvisszaverő felületek is tudnak hasonló fényerővel pompázni, így reméljük, hogy aki ilyen dekorációval a sisakján közlekedik, azt ezért a pluszért nem jutalmazzák extra igazoltatás keretében kényszerpihenővel, és csak kíváncsiskodás végett állítják meg rövid időre. Addig is egy rövid videón megnézhetjük, hogyan is mutat a LightMode újdonsága akcióban.

vilagito sisakok 01vilagito sisakok 02vilagito sisakok 03vilagito sisakok 05

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!