Öltözködés a motorversenyen

Seszty - .

Nem baj, ha a ruhád színe passzol a motorodhoz, és kifejezetten látványos, ha a felszerelésed teljes összhangot mutat. Azért ha versenyzésre adod a fejed, a legfontosabb mindenképp a biztonság legyen! A margaréták, pillangók, sárkányok és egyéb kabalák a ruhára varrva legfejebb ördögűzésre jók.

A MAMS Elnöksége jóváhagyta az ezévi gyorsasági versenynaptárat, melyben a Női Kupa, azaz „teljes” nevén a VI. Dunlop Trophy Ladies Kupa (amatőr meghívásos versenysorozat Hölgyek számára) időpontjai is szerepelnek. A Kupa négy fordulóból áll, mind a négy a Hungaroringen kerül megrendezésre. A versenyek az alábbi időpontokban lesznek:

 

HIRDETÉS (x)
Eljött az idő készülni a versenyekre, mert alig több, mint két hónap és április vége van. Ideje arról is beszélni, hogy milyen védőfelszerelések szükségesek egy motorversenyen való részvételhez. Végül is vihetjük magunkkal nagyanyánk tolldunyháját, kispárnáinkat és ezekkel körbeaggatva védhetjük szebbik felünket, de azért célszerűbb ezt a feladatot megfelelő védőruházatra rábízni.

A gyorsasági szakág 2009-es technikai szabályzatában van egy pár pont, ami a védőfelszerelésekre vonatkozó előírásokat részletezi:

A versenyeken bármilyen a versenyző védőfelszerelésének alkalmasságát, állapotát illető kérdésben a technikai igazgató hivatott dönteni.

A bukósisaknak zártnak kell lennie, versenyzéshez a dupla-D gyűrűs változat ajánlott. Ruha esetében a kétrészes összecipzárazható bőrruha is megfelelő, de érdemes versenyzésnél egyrészes ruhában gondolkozni, a biztonság fokozása érdekében. Gerincvédőt mindig húzzatok a közútra is. A gerinc is van olyan fontos, mint a fejünk, vagy más testrészünk SŐT!! – de ezt gondolom nem kell indokolni. Fontos, hogy ha bekövetkezik a bukás akkor a sérült bukósisakot, javasolt lecserélni. Ez a ruhában található protektorokra is vonatkozik. Elvégezték a feladatukat, megváltozik a szerkezetük, és a következő esésnél esetleg már nem tudják ugyanazt a biztonságot nyújtani.

Csizma esetében javasolt a pályázáshoz-versenyzéshez olyan csizmát használni, ami oldalra is tart, viselete kicsit a műanyag síbakancsok hangulatát idézi. A kezünket is védjük amennyire lehet, vannak protektoros kesztyűk, inkább azokat válasszuk az egyszerűbb utas-túra kesztyűk helyett.

Onnan is tudod, hogy már megfelelően beöltöztél, hogy lépéseid, vonulásod a boxutcában nem egy kecses Barbie babához, hanem inkább a Csillagok háborújából ismert birodalmi lépegetőhöz hasonlít. A nőiesség egy kicsit háttérbe szorul ilyenkor. A talpig smink, a gyönyörű frizura és az extrahosszú műköröm önmagában igen hódító lehet, de ha úgy döntesz, hogy gyakran öltözöl be motoros jelmezbe, érdemes erre az időre elfelejted. Hidd el így is elég szexi maradsz, mert már önmagában az, hogy motoros nő vagy sok pasi szemében mély csodálattal bír, hát még, ha versenyzésre is adod a fejedet.

Felszerelésednél-beöltözésednél ne annyira az esztétikumot helyezd előtérbe, hanem a biztonságot. A pályamenetek, edzések-verseny között pedig érdemes kibújni a teljes jelmezből, átöltözni, mert egész nap talpig „páncélban” való feszítés észrevétlenül kiveszi az ember erejét, és ezt még a margaréták, pillangók, sárkányok és egyéb igen esztétikus és csinos ruhadíszítések sem tudják megakadályozni.

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS