Mikor cseréld le a bukósisakodat?

nolan n64 glamour 216463Használsz bukósisakot Te is? Nézted már át alaposan, hogy milyen állapotban van?

Íme néhány jó tanács, melyet a bukósisakgyártók ajánlanak annak érdekében, hogy fejed mindig a legnagyobb biztonságban legyen. Ha megfelelően figyelsz sisakodra, rendszeresen átnézed azt, akkor megtudhatod, mennyi ideje van még hátra, mikor érdemes lecserélned.

Három-öt évente cseréld le a sisakodat akkor is, ha látszólag nincs semmi baja. Hogy ez 3, 4, vagy 5 évente történik, az nagyban függ a sisak használatának intenzitásától, az ápolástól is, de ha 5 évente megtörténik a csere, akkor az mindenképp garantálja azt, hogy mindig a gyártó által ígért védelmet fogja biztosítani.

HIRDETÉS (x)

A sok használat és az UV sugárzás hatására a bélések és egyéb alkatrészek elöregedhetnek, elhasználódhatnak, így csökkenthetik a sisak védelmi szintjét A különböző vegyi anyagok, rovartisztító szerek, egyéb tisztító folyadékok, kipufogógázok, nagy hőterhelések szintén ronthatják a sisak anyagának minőségét.

Ha a sisakot véletlenül leejtenénk, vagy netán egy balesetben megsérülne, azonnal cseréljük le. A bukósisakok úgy lettek megtervezve, hogy egyetlen egy baleset esetén nyújtanak csak megfelelő védelmet. Baleset után mindenképp le kell cserélni újra, legyen az akármilyen kicsi ütközés is. Egy ütközés során – vagy egy elejtés esetén - a külső héj könnyen elrepedhet, eltörhet, így összenyomva a belső, ütés elnyelő réteget, mely ilyen esetekben jól látható is.

 

{mijoshop id=2628,name=1,price=1,button=1}

Nézz körül áruházunkban, ha női motoros bukósisakot keresel!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!