2014-es Nolan újdonságok

Nolan X 802RUC 14A Nolan az idei évben is újdonságokkal kényezteti a motorosokat. Az egyik csúcsmodellje, a X-802R Ultra Carbon, extra könnyű versenysisak, mely jó választás lehet a sebesség és a sportmotorok szerelmeseinek.

 

Az X-802R három különböző méretű külső héjjal, hatféle méretben kapható. A gyártó szerint az új kialakítás tette lehetővé a súly és a méret (és ennél fogva a légellenállás) minimumra csökkentését, és a különböző felhasználók fejéhez leginkább illő sisak kivitelezését.

A sisak héjának hátsó részébe egy állítható, aerodinamikus légterelő van beépítve. Az X-802R végleges formája alapos szélcsatornában és versenypályán végzett tesztelés eredménye. A frissen kifejlesztett légterelő optimalizálja a sisak aerodinamikáját, így javítva annak stabilitást nagy sebességnél is, továbbá lehetővé teszi, hogy a belső meleg levegő, pára könnyebben távozzon. Mind a légáramlás, mind az aerodinamikai tényezők állíthatók két fokozatban, így különböző vezetési pozícióhoz, illetve stílushoz testre szabható.

HIRDETÉS (x)

A túramotorosokról sem feledkezett meg a Nolan. Nekik az X-Lite sorozat X-1003 típusú, állban nyitható kompozit sisakot kínálják. A szintén háromféle héjmérettel gyártott sisak három utas szellőzőrendszerrel rendelkezik (három nyílást alakítottak ki a beáramló levegő részére, és egy kimeneti nyílása van). A kényelmet és biztonságot szolgálja a beépített fényvédő napszemüveg, azaz a VPS (Vision Protection System), továbbá a belső komfortról a szemüvegesek számára speciálisan kialakított kivehető és mosható bélés gondoskodik.

Azoknak a motorosoknak, akik a nyitott sisakokat kedvelik, a Nolan idén piacra dobta a N40 típuskódú jet sisakját, melynek héja öntési eljárással készült, anyaga polikarbonát (Lexan EXL). Az N40 széles méretskálában, az XXS-től az XXL kapható. Ennél a sisaknál a Nolan új szellőzőrendszere, - az AirBooster Technology – egy légbeömlő segítségével öblíti ki a párát, meleget a sisak belsejéből egy hátsó kimeneti nyílás segítségével. A szellőzőrendszer a plexivel együtt - utóbbi egy gyorsoldó mechanizmus (Microlock) segítségével igény szerint könnyen eltávolítható - maximális komfortot garantál városi szakaszokon és a hosszabb utakon egyaránt. Az N40 az X-1003-hoz hasonlóan rendelkezik beépített napszemüveggel és kivehető, így könnyen mosható Clima Comfort béléssel. A nyitott sisak a Microlock rögzítési rendszer mellett a Nolan N-Com rendszeréhez is elő van készítve.Nolan N40 14nolan stand 2014Nolan X 1003 14 open

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szoktam mondani, hogy az elhatározás, a kitartás, meg mittomén mik visznek előre. Meg hogy bizonyos...
Bővebben...
Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!