Saját felszerelés: A sisaktól a vesevédőig

AGV bukosisakEddigi két éves motoros tapasztalatom alatt úgy érzem, ezek a cuccok jól beváltak, az árukat is megérték, amennyire körül tudtam nézni a választékban a vásárlás idején.

Bukósisak

AGV, Shox-ban vettem. 85 000 Ft volt az eredeti ára, de akciósan - ha jól emlékszem, 65 000-ért jutottam hozzá. Erre nem sajnáltuk a pénzt, ez a legfontosabb. Csak két és fél éve van jogsim, előtte nem motoroztam - most is eléggé korlátozva vagyok, de azóta is nagyon szeretem, nagyon kényelmes és nagyon tetszik. Meg vagyok nagyon elégedve vele, nem kellene másik. Napellenző is van benne - nekem ez fontos szempont volt, mert a szemem nem bírja az erős napfényt. Persze, ez kissé luxus igény, de ha már egyszer a legjobbat akarja az ember...

Kabát

mugenrace noi motoros kabatMugen Race. Neten találtam, azt hiszem, a Szász Motor Shop-tól vettem, 30 000 Ft-ért. Felhozták nekem, útközben Pest felé. Próbáltam valamilyen nem túl egyszerűt, kicsit színesebbet - nem sima, egyszínű feketét választani. A fazonja, színe nagyon tetszik. Kényelmi szempontból talán lehetne jobb, bár eddig nem találtam igazán megfelelőt, lehet, hogy az én igényeim túl nagyok. Kivehető a bélése, tud szellőzni - több helyen állítható cipzárral, viszont béléssel, rendesen zárva, hidegebb időben (kb. 10 fokig) egy pulcsival is megállja a helyét. CE protektor nincs benne. Az anyaga kicsit keményebb, legközelebb talán mást választanék, de egyelőre nem tudom, milyet.

HIRDETÉS (x)

Csizma

falko motoros csizmaHa jól láttam, a márkája Falco, olasz csizma. A törökbálinti RMC-ben vettem, 25 000-ért (akciós volt). A márkája tulajdonképpen mindegy volt, csak kényelmes legyen, és jól tartsa a bokámat, védje a lábszáramat. Először furcsa volt járni benne, váltani. Kicsit merev volt, de most már megszoktam, betörtem. Nagyon jó kis csizma, biztonságos érzés benne lenni. Talán a könnyebb mozgás kedvéért még egy bakancsba befektetek egyszer, mert, ha az ember nem csak a motoron akar ülni, hanem mászkálni is akar, akkor a bakancs praktikusabb. Gondolom én, de nagy tapasztalatom nincs még ezen a téren, sajnos.

Kesztyű

b-star borkesztyuB-Star bőrkesztyű, nyári, protektoros. Ezt is a törökbálinti RMC-ben vettem, talán 8000-ért, kb. 2 éve. Nem igazán néztem a márkát, kényelmes, de védelemmel ellátott kesztyűt kerestem, ez volt. Semmi gond nincs vele, nem bántam meg. Könnyű benne kezelni a motort, nem akadályoz. Nyáron, nagyon nagy melegben azért nem árt egy kicsit vékonyabb kesztyű ehelyett.

Nadrág

blh motoros nadragHa hűvösebb van, ezt a nadrágot húzom fel. A márkája BLH (?), szintén az RMC-ből való. Bevallom, az árára már egyáltalán nem emlékszem, még a jogsi készülésekor vettük, októberben (2011), mert már nagyon kicsúsztunk a nyárból. Abszolút meleg, egyáltalán nem fáztam benne - még 4 fokban sem, a vizsgámon. Csak egy jó meleg téli kesztyű hiányzott...
Tavasszal, ősszel, mikor már a farmerban lefagy az ember lába, jó szolgálatot tesz. Ezt tényleg ajánlani tudom, főleg nőknek.

Derékmelegítő

lidl derekmelegitoLidl-ből származik, 3000 Ft volt. Deréktájt jól jön, ha befúj a szél. Bár, meleg nadrággal + alatta farmer, pulcsi + kabát + derékmelegítő, volt, hogy úgy éreztem magam, mint a Michelin gumiemberke. Szóval lehet, hogy ez egy kicsit túlzás.

Persze utoljára hagytam a legfontosabbat - egy Honda CBF 250-esem van, mint kezdő...

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!