Új Nolan N44 N-Com túrasisak

A Nolan 2013-as újdonsága a többfunkciós N44 N-Com, amely a zárt- és a nyitott sisakok legelőnyösebb tulajdonságait ötvözi.

Az N44 a műszaki tartalom és a formaterv szempontjából az N43E Air modell továbbfejlesztett változata. A városi motorozáshoz és túrázáshoz ajánlott, levehető állvédős N44 kettős homologizációval (J/P) rendelkezik, azaz teljesíti a nyitott- és a zárt sisakok számára előírt ECE teszteket is.

A rendkívül sokoldalú típus a levehető plexi, állvédő és sild révén hat különböző konfigurációban használható: nyitott sisak plexi nélkül; nyitott sisak plexi nélkül, off-road stílusú silddel; nyitott sisak plexivel; zárt sisak (állvédővel) plexi nélkül; zárt sisak (állvédővel) plexi nélkül, off-road stílusú silddel; zárt sisak (állvédővel) plexivel.

HIRDETÉS (x)

Az N44 héja két méretben készül, amelyekhez nyolc belső méret tartozik (XXS-L és XL-XXXL).

A nagyméretű plexi nagyszerű kilátást biztosít a sisakból, mindkét oldala karcálló kivitelű, és rendelkezik Pinlock® párásodásgátló használatához szükséges előkészítéssel. A beépített napellenző (VPS) karcálló és párásodásgátló bevonatot kapott.

Az N44 hatékony, folyamatos levegőáramlást biztosító szellőzőrendszere az állvédőn, a fejtetőn és a tarkórészen elhelyezett szellőzőnyílásokból, valamint az ezeket összekötő szellőzőcsatornákból áll. A Clima Comfort Top bélés természetesen kivehető és mosható.

A sisak új fejlesztésű Microlock2 csatjának jellegzetessége a dupla kialakítás: a nyitás az ergonomikus formájú, piros műanyag csattal végezhető el, a rögzítés és az oldás viszont a masszív, alumíniumból készített ricnis csat feladata: ez kapaszkodik bele a pontos, mikrometrikus, tíz fokozatú állíthatóságot biztosító zárnyelvbe.

A nagyobb biztonság érdekében a piros nyitócsat csak közel derékszögű elfordítással oldható. A Microlock2 mindezeknek köszönhetően minimálisra csökkenti a csat véletlen kinyílásának esélyét, ugyanakkor ergonomikus kialakítása révén egyszerűen használható. A Microlock2 emellett jelentősen kisebb és könnyebb a korábbi Microlock csatnál.

A legtöbb Nolan bukósisakhoz hasonlóan az N44 is rendelkezik előkészítéssel a gyári NCom kommunikációs rendszer beépítéséhez. Az N44 felszerelhető a Nolan új kommunikációs rendszerével, az N-Com B4-gyel, a beépítés rövid idő alatt, egyszerűen elvégezhető. Az N-Com B4 akár négy motoros közötti kommunikációt is lehetővé tesz, hatótávolsága pedig elérheti a 800 métert (a terepviszonyoktól függően). A készülék Bluetooth vagy vezeték segítségével csatlakoztatható GPS-navigációs készülékhez, MP3-lejátszóhoz, PMR-rádióhoz vagy a motorkerékpár beépített audiorendszeréhez. Az N-Com B4 rendelkezik beépített, RDS-es FM-rádióval is. Az N44 kompatibilis az N-Com B1 kommunikációs rendszerrel is.

A modell szériafelszereltségének része a bogárháló és a sisakzsák.

Bár a típus csak rövid ideje van piacon, máris komoly eredménnyel büszkélkedhet. A francia Moto Magazine többfunkciós sisakokat összehasonlító tesztjét a Nolan N44 N-Com nyerte 10-ből 8 pontos eredménnyel. A tesztelők tapasztalatai szerint az N44 kényelmes túrasisak, autópályás használat során is kiválóan megállja a helyét, nagyszerű a beépített napellenzője és a szellőzők elhelyezése, valamint jó a kidolgozása.

A hátrányok között a konkurenciához képest nagyobb súlyt (XL-es méretnél) és a viszonylag gyenge zajcsillapítást említették. A teszten a Scorpion Exo-300 Air, a Premier JT4, a Grex J2 Pro és a Iota M013 volt az N44 ellenfele.

A Nolan N44 N-Com nyolc alapfényezéssel, két láthatósági fényezéssel és három dekor-fényezéssel vásárolható meg.

{product}2301|name|cart|description|picture|link|border|pricedis3|pricetax1{/product}

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!