Légzsák a fejre

Láthatatlan bukósisak - légzsák a fejreKét hölgy, Anna Haupt és Terese Alstinat öt év alatt fejlesztette ki a svédországi Lund egyetemen ezt az újfajta, láthatatlan bukósisakot. Nagy előnye, hogy motorozás közben nem rontja a látványt, nyugodtan loboghat az ember (asszony) haja a szélben. A motoros csak a nyakara teszi ezt a biztonsági eszközt, mint egy sálat, és védve van a feje.

HIRDETÉS (x)

Hogy ez hogyan lehetséges? Ebben a bizonyos "sálban" elhelyeztek egy olyan érzékelőt, ami a szokásostól eltérő erőhatások illetve baleset esetén héliummal tölti fel a zsákot, ami azonnal körbeveszi a motoros fejét.

A jelenlegi technológiákon túlmutató szerkezet fejlesztése tíz millió dollár volt, a kiskereskedelmi árát pedig 485 Euróra lőtték be, ami kicsit borsosnak tűnik, ha azt vesszük, hogy csak egyszer használható. Arról pedig még nem is ejtettünk szót, mit szólnak majd hozzá a rendőrök, amikor elkezdjük magyarázni, hogy "van rajtam sisak, csak a biztos úr nem látja...".

Mit gondolsz, megérte a befektetett munkát és a rengeteg pénzt a kifejlesztése?

 

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!