Légy szívtipró! - Joe Rocket Heartbreaker Kabát

Amikor éppen nincs nálam tartós tesztre motoros felszerelés, úgy szoktam választani, hogy vagy ne látszódjon a ruhámon a márkajelzés, vagy ne árusítsák itthon egy kereskedésben sem.

 

Így találtam rá 2008-ban a Motorosnők.lap.hu szerkesztése közben a Joe Rocket márkára is, miközben épp a Női motoros ruhák dobozába keresgéltem a linkeket.

Nyugodtan mondhatom, hogy meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt, hiszen fénykép alapján a Heartbreaker kabát kielégítette minden igényemet: fekete, kevés rózsaszín beütéssel és itthon ismeretlen márkajelzéssel. Persze mielőtt megrendeltem volna, megbizonyosodtam arról is, hogy motorozáshoz is jó lesz: szél és esőálló, kivehető a bélése valamint a CE könyök- és vállprotektorok. A hátprotektor ugyen nem CE minősítésű, de bármikor kicserélhető, ha valkinek arra van igénye.

HIRDETÉS (x)

Az internetes rendelés rákfenéje legtöbb esetben a tökéletes méret eltalálása. A honlapon egyébként nagyon profi mérettáblázatot találtam. Az egyetlen problémám az, hogy mivel Minához hasonlóan én sem szeretem, ha felcsúszik a kabát és kilóg a derekam motorozás közben, bár a szélessége alapján elég lett volna az L-es, a hossza miatt XL-est rendeltem. Végül úgy gondoltam, ha már lúd, legyen kövér, és megrendeltem a kabáthoz illő, női motoros nadrágot Cleo fantázianéven és a Heartbreaker kesztyűt is rózsaszínben, de ezekről majd később...

Az internetes rendelésben egyébként még az is szuper, hogy mire megérkezik a cucc, már el is felejted, hogy megrendelted. Legalábbis ahogy én csinálom: a hugomék címére szoktam rendelni az USÁ-ban, és amint tudják, hazaküldik valakivel. Na ebben az esetben azt történt, hogy májusban rendeltem és a hugom férje karácsonykor hozta el bőröndben. Nagy volt a meglepetés, és úgy örültem, hogy majd kiugrottam a bőrömből. A baj csak az volt, hogy még két-három hónapot várnom kellett, hogy kipróbálhassam az új motoros felszerelésem.

Az első benyomásom egyébként nem volt túl pozitív. Míg én rendes, meleg motoros kabátra számítottam, ez a modell inkább nyári viselet. A vékony, rózsaszín ocelot mintás bélése csak mellény, bár kétség kívül nagyon rockabillis. A nyaka igen egyszerű, nincs gallérja, így félő, hogy befúj a menetszél, bár így kényelmesebb, ha kapucnis pulóvert veszek alá, amit előszeretettel viselek motorozás közben. Az XL-es méret pedig - ahogy sejtettem - egy kicsit széles... bélés és pulóver nélkül a könyökprotektorok nem oda esnek, ahova kellene.

Mikor végre alkalmam nyílt kipróbálni, pozitívan csalódtam benne. A hossza pont jó lett motoron ülve is, és mivel a derekán és a csuklóján állítható a bősége, a túl sok anyag csak a karján zavaró. Azzal a kicsi, vékony, mellény alakú béléssel, és az amúgy is mindig magamnál hordott kapucnis pulóverrel kora tavasztól késő őszig végigmotoroztam benne eddig csaknem három szezont. Ha fázna a derekam, a kabát a nadrághoz is hozzácipzározható, a nagy kánikulákban viszont a karja belső oldalán és a hátán lévő szellőzőket kicipzározva tovább fokozható a komfortérzet, és ilyenkor direkt kellemes, ahogy a menetszél átfúj.

Ami talán a képeken nem látható, a rózsaszín minta néhány helyen csillogós, ami különösen tetszik. Még ezzel együtt is elmondhatom róla, hogy a kabát éppen csak annyira csajos, amennyi nekem még belefér, viszont az utakon a többi közlekedő a kevés rózsaszín mintából és a derékban szűkített fazonból már érzékeli, hogy nő vagyok, és ez nagyon sok forgalmi szituációban hasznos. Azoknak pedig, akik kifejezetten nyáron motoroznának ebben a kabátban, jó hír, hogy fehérben is kapható - igaz azóta a modellt felújították, és talán még azt enyémnél is csinosabb az új verzió.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Hétvégére végre igazán szép tavaszi idő kerekedett. Szakítva a régi útvonaltervezési szokásaimmal, reggelre hagytam az...
Bővebben...
Ennek az otthon maradós időszaknak is vannak előnyei, olyan dolgok is előkerülnek amikkel már régen...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!