Légzsákot mindenkinek!

alt

 

A versenypályán bevált technológia kiszivárog az utcára is.

A Dainese D-air Racing légzsák sikerén felbuzdulva a cég elkészítette a szerkezet utcai változatát, a D-air Streetet. Míg a versenyzőknek tervezett változat a bőrruha púpjában kapott helyet, az utcára tervezett rendszer két részből áll: a légzsákot és a felfújó mechanizmust a ruhában helyezték el, magát a vezérlést pedig a motorra kell rögzíteni.

HIRDETÉS (x)

A motorra szerelendő, kijelzővel is ellátott rész és a kabát rádiókapcsolat útján kommunikál egymással. A képernyőn figyelemmel követhető, hogy működik-e a rendszer, milyen az akku töltöttsége, és ha az utas is D-air kabátot visel, akkor azzal a kabáttal is képes kapcsolatba lépni.

És, hogy ez miért fontos? Esés, borulás esetén a motorra szerelt rész 45 milliszekundum alatt aktiválja a légzsákot, ami egy hátprotektorral együtt védi a gerincet, korlátozza a nyak mozgását, valamint védi a mellkast és a has felső részét.

Május végétől nem csak a jól ismert Gore-tex kabátot, hanem újdonságként D-air technológiás mellényt is kínál a Dainese. Azt pedig talán mondani sem kell, hogy a kivehető protektorok és a thermobélés alaptartozék.alt

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Leponyvázás után szembesültem vele, hogy a motorom egy póktanya, lógtak a hálók keresztül-kasul, és a...
Bővebben...
Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!