Jön a Schuberth S2!

Az S2 formaterve, sokoldalúsága, mindennapos használhatósága és felhasználóbarát megoldásai révén szinte minden motoros számára ideális választás lehet.

A Schuberth termékpalettáján az új S2 a tökéletes mindenes (all-rounder) bukósisak, amely a C3 felnyitható túrasisak és az SR1 versenysisak közötti rést tölti ki. A Németországban készülő S2 az említett két modell legjobb tulajdonságait egyesíti: kompakt héja, prémium minőségű bélése és praktikus beépített napellenzője a C3 technikáján alapul, kiváló aerodinamikai tulajdonságait, alacsony súlyát és leszorítóerőt termelő légterelőit pedig az SR1-től kölcsönözte. A modell fejlesztése 18 hónapot vett igénybe.

Az S2 különleges, üvegszállal erősített Duroplast mátrixból készített kompozit héja elsőrangú védelmet biztosít. A speciális technológiának köszönhetően az S2 héja erős és merev, miközben a sisak súlya alacsony marad (átlagosan 1.450 gramm +/- 50 gramm, a héjmérettől függően). A többi Schuberth sisakhoz hasonlóan az S2 is megkapta az A.R.O.S. biztonsági rendszert: az állszíj és a sisak hátulja között elhelyezett, rejtett biztonsági pántok szinte lehetetlenné teszik a sisak fejről történő lefordulását egy baleset során. A láthatóságról a plexi alatt és a nyakpárnán elhelyezett fényvisszaverő betétek gondoskodnak.

 

HIRDETÉS (x)

 

A Schuberth saját szélcsatornájában végzett fejlesztéseknek köszönhetően az S2 új mércét állít fel az aerodinamikai és a zajcsillapítási tulajdonságok tekintetében. A modell nem csupán kellemesen csendes a 100 km/h-s sebességnél mért 85 dB(A)-s zajszintnek köszönhetően, hanem légellenállási jellemzői is kimagaslóan jók és az oldalszélre is kevésbé érzékeny.

Az S2-t nagy sebesség mellett is kiváló iránytartási stabilitás és csendesség jellemzi. Ezekhez a tulajdonságokhoz hozzájárul a sisakhéj alsó peremén kialakított légterelő, amely növeli a sisakra ható leszorítóerőt és csökkenti a nagy tempónál jelentkező felhajtóerőt, mérsékelve ezzel a nyakizmok terhelését. A Schuberth mindig is úttörő szerepet játszott a fejvédő-felszerelések piacán: a 90 éve alapított cég napjainkra Európa legnagyobb sisakgyártójává nőtte ki magát, 60 éve készít bukósisakokat motorosok számára, és immár 30 éve végzi fejlesztéseit saját szélcsatornájában.

A márka nevéhez fűződik az első kompozithéjas sisak, az első beépített napellenzős sisak és az első felnyitható sisak bemutatása is; az S2-ben most újabb világújdonságot mutatnak be: a sisakba épített antennát. Egészen pontosan két antennát, amelyek révén hatékonyabban foghatók a különböző kommunikációs eszközök Bluetooth- és a rádiójelei. Amint az antennák is utalnak rá, az S2 felszerelhető a Schuberth továbbfejlesztett gyári kommunikációs rendszerével, az SRCS-sel; az új típushoz tervezett SRCS-ek sorozatgyártása a tervek szerint 2012 nyarán kezdődik.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A gondtalan éveket felváltotta a felnőtté válás rögös útja, ami az én esetemben is a...
Bővebben...
Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!