A női testre öntve: IXS Chantal dzseki

Tartalomjegyzék

Néhány éve női motorosként még alig találtam méretben jó motoros öltözetet. Ahogy mások is, kénytelen voltam beérni valamelyik márka kisebb méretű, férfi modelljével. Ami persze vállban széles, a karja hosszú, mellben pedig szűk. De legalább vannak benne protektorok... amik a férfi méretezés miatt nem mindig pont oda estek, ahova kellett.

Amikor az importőr Yamaha Motor Hungáriánál kezembe vettem az IXS katalógusát, hogy kiválasszam a tartóstesztre számt kabátot, először igencsak meglepődtem. A kb. egy centi vastag, A/4-es méretű „könyvben” minden van, ami motoros szem-szájnak ingere. Ami nekünk, csajoknak fontos, rengeteg női kabát, -nadrág, -cipő, és -bukósisak, de sok férfi modellnek is van női méretezése. A női termékek mellett pedig szép rózsaszínnel szerepel a LADY szó, megjelölve, hogy csupán a mérete vagy a szabásvonala szól nekünk, nőknek.

Nehéz volt a választás, mert a már képen is nagyon jól mutató kabátok szinte mindegyike csábított valamivel: vagy a színösszeállítása, vagy a „tudása”, vagy csak valami apró részlet mindegyiken megragadta a szemem. Végül eldöntöttem, hogy hosszú, tehát nem dzseki fazon lesz. Ilyet hordtam eddig is, főleg azért, mert nem szeretem, ha kilóg a derekam motorozás közben. Nem, ez nem az öregedéssel jár... volt rá példa, hogy újonc koromban a tengerparton ötven fokban fáztam fel motorozás közben. Azóta vesevédő nélkül sosem indulok el.

HIRDETÉS (x)

Hogy szűkítsem a kört, ezután rámentem a színekre, de még így is nagyon nehéz dolgom volt. Azt kívántam, bárcsak összesen egyféle kabát lenne. A hagyományos és kihagyhatatlan egyszínű fekete mellett a színek és minták igencsak változatos kavalkádjával találtam magam szembe. Természetesen a női modelleknél kihagyhatatlan babarózsaszín és világoskék mellett van narancssárga, lila, ezüst és arany kabát is. A piros és a kék már szinte kommersz, és nagyon csábított a kockás is, mert különleges.

A választáshoz nem kell a nyomtatott katalógus, hiszen minden termék megtalálható az interneten. Bár szerintem az IXS honlapja kicsit nehézkesen működik. A csak egy nyitóoldal, ahol kiválaszthatjuk, hogy a sportruházatra vagy a motoros ruházatra vagyunk-e kíváncsiak. Innen érhetőek el az egyes országok oldalai. A magyar rész még átalakítás alatt van, egyelőre a termékek leírása csak angolul olvasható.

Azon kívül, hogy a lap fejlécében szerepel, hogy IXS-Hungary, és a „stores”-ra kattintva megtaláljuk a forgalmazókat másból nem nagyon derül ki, hogy ez egy magyar oldal. És valljuk be, nem túl elegáns a http://www.ixs-fashion.com/b2c.asp?PageNo=DEFAULT URL sem. A termékekre csak kategóriánként lehet keresni, a márkanévre nem talál semmit az oldal keresője, és sajnos nem lehet külön keresni a női modellek között sem.

A kabátoknál a bőr és a gore-tex kategória mellett az „all season wear” és a „casual wear” közül választhatunk még, ami még az angolul tudóknak is feladhatja a leckét. A minden szezonra jó öltözetek mellett, a „casual” lehet alkalmi, utcai, lezser vagy kényelmes, de itt a protektoros farmertől a krosszruházatig minden megtalálható, ahogy az aláöltöző is – ami szinte mindegyik kategóriában szerepel. A megoldást a német nyelvű oldalakon találtam meg, ahol ennek a kategóriának „sommerbekleidung” a neve, vagyis nyári öltözet.

A női test formáit szerintem nagyon szépen kihozza, amikor a szabásvonalakat egy színes betéttel hangsúlyozzák. Na persze ilyenből is van többféle az IXS palettáján. Végül a pirosról lebeszéltem magam, mert nem megy a rózsaszín kendőmhöz és a szemüvegemhez, a kékhez szintén választanom kellene új kiegészítőket, a fehér nem nekem való, hamar koszolódik a fekete meg uncsi, olyanom van most is. Így esett tehát a választásom egy fekete kabátra, a Chantal modellre, szürke és fehér betétekkel.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!