De mit akarnak a nők?

Néhány nőnek tetszik, hogy ugyanazt a minőséget megkapja, csak nőiesebb színben, de vannak, akik jobban szeretnének ugyanúgy kinézni, mint a férfiak.

Ahogy a motorozó nők száma évről-évre (vagy inkább óráról-órára?) nő, a motorokat, motoros ruházatot és kiegészítőket gyártó cégek is úgy alakítják kínálatukat. Néhány márkának, mint például a Harley-Davidsonnak már a kezdetektől fogva van női ruházata, de a legtöbben csak az utóbbi időben kaptak a fejükhöz, hogy le vannak maradva.

 

HIRDETÉS (x)

A Joe Rocket, vagy az Icon komoly erőfeszítéseket fektetett a motoros nők számára tervezett kollekcióba. A ruhák általában sokkal színesebbek, de ugyanazt a védelmet biztosítják, amit a férfi ruházat. Ugyanez elmondható a sisakokról és a csizmákról is: jellemzőek a vidám színek, a virágminták a nők számára kínált modelleknél. Néhány nőnek tetszik, hogy ugyanazt a minőséget megkapja, csak nőiesebb színben, de vannak, akik jobban szeretnének ugyanúgy kinézni, mint a férfiak.

De mi a helyzet a motorokkal? Milyen legyen egy női motorkerékpár? Szerintem, legyen könnyebb a súlya, alacsonyabb az üléspozíciója, könnyebben elérhető a kormánya, könnyű a kuplungja, de egyébként minden másban ugyanolyan. A nők a színeket jobban szeretik, de van közöttünk olyan, aki ráülne egy rózsaszín motorkerékpárra? Ez egy kicsit olyan, hogy „nézzetek ide, motoros nő vagyok”. De mi van, ha valaki nő létére fekete motort akar vagy pirosat, vagy bármilyen mást, vagy ha ez az egész nem is érdekli, mert ő csak motorozni szeretne, mint bárki más?

A motoros cégek problémája, hogy néhány nő elsősorban motorozni akar, azt akarja, hogy úgy fogadják el, mint bármelyik másik motorost, a motorozást sportként kezeli, fejleszti a képességeit, leteszi a térdét a kanyarban, ahogy a férfiak. De vannak köztünk olyanok is, akik szeretnék, ha mindenki tudná, hogy nő létükre motoroznak, talán ők azok, akik megveszik a pasztellszínű dzsekit virágmintákkal. Mindkét „irányzat” egyenértékű, egyik sem jobb vagy rosszabb. De melyikből van vajon több? És ne feledkezzünk meg azokról sem, akik hátul utaznak, és vezetni soha nem akarnának.

Arra vagyok tehát kíváncsi, hogy nektek mi a véleményetek. Ti milyen motort, bukót, ruhát, egyebet szeretnétek. Vagy elégedettek vagytok a jelenlegi kínálattal, és azzal, amitek most van? Akkor azt is írjátok le!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!