Mit csinálsz, ha törik a hajad?

Motoron mindenképp praktikusabb a hosszú haj, mint a rövid. Azért a mostoha körülmények így is megviselik.

A rövid hajjal nem igen lehet mit csinálni, ha az ember motorozik. A bukósisak lehetetlen formákat alakít ki belőle, amit egy kánikulai napon a belvárosban nehezen tudunk ismét frizurává formázni. Az egyetlen előnye talán csak az, hogy akár minden nap megmoshatjuk, mert hamar megszárad.

A hosszú hajat ellenben csak copfba rakjuk, és máris nem látszik, hogy ráférne egy alapos mosás. A copf szépen, egyenletesen hátra kényszerít minden szálat, így motorozás közben sem lógnak a szemünkbe a fürtök, és a bukósisakot levéve is nagyjából hasonló marad a kinézete, mint előtte.

HIRDETÉS (x)

Azért azt tegyük hozzá, hogy a kilógó copf sokkal jobban igénybe van véve, mint egy hétköznapi embernek. Aki már próbálta a haját kibontani egy hosszabb túra után, az tudja miről beszélek. Hibába fonom be, hiába gumizom össze, a végén csak a balzsam és a jó erős cibálás segít. A gyakori fésülés, az erős menetszél, a brutális napsütés és olykor az eső alaposan meggyötri a hajszálakat.

A netet böngészve számos próbálkozást találni, ami a haj védelmét szolgálja. Legtöbbjük bevonja az egész copfot valamilyen anyaggal, bőrrel, textillel... de a hajgumi által okozott sérüléseket valószínűleg egyik sem oldja meg.

Még nincs is a motoros szezonnak vége, az én hajam kezdi feladni. A képen jól látható, hogy a hajszálak sorban töredeznek el a hajgumi közelében. Nem tudom mennyi időnek kellene eltelnie, hogy a copfom egyben leessen. Ezen valószínűleg majd csak az segít, ha a motort eltéve egy alapos rövidítés után megfogadom, hogy télen nem teszek hajgumit a hajamba, hogy tavaszra ismét beleérjenek a copfba a hajszálak.

Neked van valami praktikád a hajad védelmében? Rövid vagy hosszú haj a jobb a motorozáshoz szerinted?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!