Shoei XR1100 bukósisak - 2010

Habár a világsajtónak már ez év júliusában bemutatták, hazánkban csak a héten tarthatták kezükben az újságírók a Shoei legújabb fejlesztését, a 2010-es XR1100-es bukósisakot.

Ez a modell lép az eddig oly’ sikeres XR1000 helyére, hogy átvegye a márka vezető modelljének járó helyet. Az új XR1100 alig emlékeztet a korábbi modellre. A tervezők nem a régi sisakot dolgozták át, hanem egy teljesen új fejfedőt terveztek a korábbi tapasztalatok, és a versenyzői igények alapján. A héjszerkezet átalakításával sokkal jobb lett a sisak szellőzése, nagyobb a plexije, profibb az aerodinamikája és sokkal kényelmesebb is.

 

HIRDETÉS (x)

A Shoei az új modellen egy teljesen új technológiát alkalmazott a szellőzőrendszer átalakításakor. A negatív nyomás felhasználásával sikerült elérniük, hogy a sisakban létrejövő meleg levegő még lassú tempó esetén is tökéletesen eltávozzon. A levegő mozgását több szellőzőnyílás segíti: egy állítható szellőző az állon, két beömlő a homlokon és négy kiömlő a tarkón. Egy speciális rendszer biztosítja, a levegő csendes áramlását.

A sisak héjával egy szintbe helyezett plexi méretét megnövelték, így segítve a pilóta perifériás látásának megnövekedését. Ennek köszönhetően az új páramentes pinlock plexi mérete is megnőhetett, így sikerült elkerülni, hogy annak szélei a sofőr látóterébe kerüljenek. Számtalan aerodinamikai teszt segítségével a hátsó integrált szárnyak a bukósisakot rendkívül stabillá teszik nagy sebesség, és kanyarodás esetén is.

A sisak bélését is átdolgozták a még nagyobb kényelem érdekében. A kényelmes 3D-s középső szivacs, az áll és pofacsont védő béléselemek mind kivehetők és moshatók is a nagyobb higiénia érdekében. Az új XR-1100 rengeteg új színben és grafikával kapható. Sajnos azonban idén a hölgyeknek nem kedveskedett a gyártó kimondottan nőies színekkel, így kénytelenek leszünk beérni valamelyik kevésbé férfias grafikával.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!