Kompakt sisak

A bukósisak nagyszerű dolog, amíg az ember a motoron ül. De ha már megérkeztünk, inkább érezzük nyűgnek.

Jobb helyeken a motoron hagyják a sisakot, és ezzel meg is oldódik a „Hova tegyem?" dilemma, de a világ legtöbb országában ez túl merész vállalkozás. Akinek van egy méretesebb hátsó doboza, annak nyert ügye van a bukótémában, de mi van azokkal, akiknek nincs doboza, az utcán pedig nem meri otthagyni a sisakot?

HIRDETÉS (x)

Nincs más választása, mint magával cipelni jobb esetben sisakzsákban, rosszabb esetben pedig kézben. Jessica Dunn, aki ipari fomatervezőként dolgozik, és a Proteus Helmet megálmodója, szintén megfutotta már a fent leírt köröket.

Motoros élményeinek hatására tervezett egy olyan jet sisakot, aminek mérete 20%-al csökkenthető a két oldalt behajtva, így az kényelmesen bepakolható egy hátizsákba.

A sisak külseje egyszerű polikarbonát, a belső héj pedig polisztirol habból készül. A hajtható részt, és a sisak felsőbb részeit egy alapjában véve rugalmas, jól alakítható anyag köti össze, ami bármi nemű erőhatásra megkeményedik. A sisak ugyan még csak koncepció, az Ausztrál szabványoknak már most megfelel.

Ti mit gondoltok róla? Felvennétek?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!