Ne hagyjuk otthon!

Tartalomjegyzék

„Bőrönddel jössz motoros találkozóra? Minek ez a sok kütyü?” – szoktuk hallani Mi, a gyengébbik nem képviselői. No, de előbb-utóbb visszaüt a sors, a „De jó, hogy hoztad…” kezdetű mondattal…

 

Ha egyik reggel felébredünk, és berúgjuk a vasat, csak egy napos kiruccanásra, még akkor sem árt tartanunk a lehetetlentől. Több napos rendezvények előtt pedig előrelátónak kell lennünk, ugyan már, milyen apróbb balesetek történhetnek, és felkészülnünk rájuk…

HIRDETÉS (x)

 

Nagyobb, esetleg későbbi problémákat előzhetünk meg azzal, ha egy rekeszt meghagyunk az oldaltáskában, hátizsákban, a „mi lenne, ha” felszereléseknek. Lássuk, milyen gondokba ütközhetünk motorozás előtt/közben/után!

Rövid, egy napos túra… Felveszi az ember lánya a megfelelő motoros cuccokat, és elvileg nem marad szabad bőrfelülete, melyet a nap pirosra süthet. Nos, itt jönnek be az ujjatlan, és lyukacsos kesztyűk, valamint az elöl nyitott, és a nem sötétített bukósisakok. Szép kis foltok keletkezhetnek a kezünkön, és az arcunkon, például a napszemüveg körül. Ezt megelőzvén, indulás előtt kenjük be magunkat 50 faktoros napvédő krémmel, és persze ne felejtsük el a táskába csúsztatni. A nagy UV sugárzás miatt feltétlenül a magas faktorszámú krémet, sprayt vásároljuk meg!

Ha reggel, az ágyból kikelve, és még indulás előtt is úgy érezzük magunkat, mint aki majd’ kicsattan az egészségtől, bármikor megfájdulhat a fejünk, a fogunk, a nőknél előjöhet a menstruációs görcs, és így tovább. Tehát, fájdalomcsillapítót dobjunk a cuccok közé! Ha megállunk pihenni, enni, inni, akkor bevehetjük a gyógyszert.

A váratlan testi panaszok közé tartozik egy igen kellemetlen, sőt veszélyes szituáció: a gyomorrontás, hasmenés. Na, ez az a helyzet, amikor nem ismerünk se istent, se embert, csak legyen valahol egy WC, vagy valamilyen sűrű, bokros rész… A tanulság: a hasfogót ne hagyjuk otthon!

Nagyon a lényegre szorítkozva, talán így kibírjuk azt a rövid motorozást, ha bármilyen baj történne.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!