Életmentő ötlet: figyelmeztető sisakzsák

Számos vicces, többé-kevésbé hasznos kiegészítő után végre itt egy ötlet, ami akár életet is menthet.

Akárcsak a hétköznapi holmiknak, a motoros ruháknak, kiegészítőknek vagy éppen alkatrészeknek is megvan a maga divatja. Számos többé-kevésbé hasznos vagy éppen vicces felszerelésről számoltunk már be. Itt a legújabb a sorban, a sisakzsák, amely figyelmeztető háromszögként is használható. A kötelező felszerelések terén nekünk, motorosoknak szerencsénk van, hiszen csak egy A-típusú egészségügyi csomag, egy izzókészlet és egy a szabványnak megfelelő bukósisak meglétét kérhetik rajtunk számon a rend közúti őrei, azonban ami áldás, néha átok is egyben.

HIRDETÉS (x)

Bárki keveredhet olyan helyzetbe, amikor egy jól ismert, de motoroknál nem szokásos felszerelés nagy segítséget jelenthet. Ilyen az autóknál kötelező figyelmeztető háromszög, amelyet a motorokon közlekedve nem szükséges magunkkal hordani. Nyilván egy nagy csomagtérrel rendelkező, vagy éppen feldobozolt motoron egy ilyen eszköz valamilyen kisebb méretű változata (is) könnyen bepakolhatóvá válik, azonban többnyire ez egy nehezen abszolválható feladat.

A sisak hordozására szolgáló zsák (amit könnyűszerrel zsebbe is gyűrhet az ember) ilyetén hasznosítása azonban egy életképes ötlet. A zsák normál esetben csak a sisakot, de vészhelyzetben akár az életünket is védheti. Sajnos ennek a módinak is van hátulütője. Egy figyelmetlen autós könnyen összetörheti az útra elhelyezett sisakot, s ha éppen csak egy technikai problémát kellett orvosolni, a sisak hiányában így is az út szélén ragadhatunk. Persze ilyen esetben is igaz: inkább a bukó vesszen, mint a mi magunk…

Az eredeti cikkhez

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!