Így tisztítsd a kesztyűdet

Számos tanács van a bőr- és cordura ruhák, a sisakok és csizmák karbantartására. De mi a helyzet a kesztyűkkel?

A nyári erdélyi túra mély nyomokat hagyott nem csak az emlékezetünkben, hanem bizony a bőrkesztyűmben is. Kapott ott kívülről port, esőt és a majrévas alaposan ki is koptatta a bütykeit, illetve a tenyerét. De nem csak kívülről lett koszos hanem belülről is, hiába is próbálnám szépíteni a dolgot, beleizzadt a kezem, és a túra végére már nagyon kellemetlen érzés volt viselni.

HIRDETÉS (x)

 

Itthon aztán elkezdtem gondolkodni, hogy hogyan is lehetne orvosolni ezt a problémát. Mert ezt a kesztyűt kifordítani, és úgy kimosni körülbelül a lehetetlennel egyenlő. Ha meg csak így simán mostam volna, a bőr külső nem sok szellőzést biztosított volna a nedves bélésnek, féltem, hogy még jobban berohad.

Elkezdtem hát bújni a netet, de túl sok hasznosat nem találtam, úgy tűnt nem mindenkit zaklat fel ez a téma annyira, mint engem. Végül rátaláltam egy oldalra, ahol egy hihetetlen gyors és egyszerű módszert ajánlottak, gondoltam kipróbálom.

A kesztyű belsejének kitisztításához nincs másra szükség, mint egy antibakteriális kéztörlőre, és esetleg egy csipeszre. A kendővel szépen áttöröltem a szövetet, az ujjak végéig is alaposan betuszkoltam, megforgattam, majd kitettem a kesztyűt a friss levegőre, hogy kiszáradjon, ugyanis a kendőnek is van némi nedvességtartalma, de elhanyagolható egy nagymosáshoz képest.

Ennek az egyszerű, körülbelül 10 percet igénylő műveletnek a segítségével tiszta, friss illatú, és nem mellesleg bacimentes lett a kesztyűm. Ráadásul nekünk mindig lapul egy csomaggal a dobozban, ha motorozni indulunk, így legközelebb már túra közben is tisztán tudom tartani a kesztyűm.

Mivel mindkettőnk cordurában motorozik, nincs speckó bőrápoló szerünk. Így én a külső ápoláshoz egyszerű viaszt használok, amit ha egyszer megvesz az ember, az örökkévalóságig elég, ráadásul a bőrcipőkre való viasz tökéletesen megfelel erre a célra. Esős menet után bőven szoktam rátenni, és hagyom, hogy magába szívja, szépen elkenem rajta, és ha megszáradt kicsit megdörgölve szép fényt is kap a kesztyű.

Nos, én így csinálom. És ti? Nektek van rá valami tuti tippetek?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!