Így tisztítsd a kesztyűdet

Számos tanács van a bőr- és cordura ruhák, a sisakok és csizmák karbantartására. De mi a helyzet a kesztyűkkel?

A nyári erdélyi túra mély nyomokat hagyott nem csak az emlékezetünkben, hanem bizony a bőrkesztyűmben is. Kapott ott kívülről port, esőt és a majrévas alaposan ki is koptatta a bütykeit, illetve a tenyerét. De nem csak kívülről lett koszos hanem belülről is, hiába is próbálnám szépíteni a dolgot, beleizzadt a kezem, és a túra végére már nagyon kellemetlen érzés volt viselni.

HIRDETÉS (x)

 

Itthon aztán elkezdtem gondolkodni, hogy hogyan is lehetne orvosolni ezt a problémát. Mert ezt a kesztyűt kifordítani, és úgy kimosni körülbelül a lehetetlennel egyenlő. Ha meg csak így simán mostam volna, a bőr külső nem sok szellőzést biztosított volna a nedves bélésnek, féltem, hogy még jobban berohad.

Elkezdtem hát bújni a netet, de túl sok hasznosat nem találtam, úgy tűnt nem mindenkit zaklat fel ez a téma annyira, mint engem. Végül rátaláltam egy oldalra, ahol egy hihetetlen gyors és egyszerű módszert ajánlottak, gondoltam kipróbálom.

A kesztyű belsejének kitisztításához nincs másra szükség, mint egy antibakteriális kéztörlőre, és esetleg egy csipeszre. A kendővel szépen áttöröltem a szövetet, az ujjak végéig is alaposan betuszkoltam, megforgattam, majd kitettem a kesztyűt a friss levegőre, hogy kiszáradjon, ugyanis a kendőnek is van némi nedvességtartalma, de elhanyagolható egy nagymosáshoz képest.

Ennek az egyszerű, körülbelül 10 percet igénylő műveletnek a segítségével tiszta, friss illatú, és nem mellesleg bacimentes lett a kesztyűm. Ráadásul nekünk mindig lapul egy csomaggal a dobozban, ha motorozni indulunk, így legközelebb már túra közben is tisztán tudom tartani a kesztyűm.

Mivel mindkettőnk cordurában motorozik, nincs speckó bőrápoló szerünk. Így én a külső ápoláshoz egyszerű viaszt használok, amit ha egyszer megvesz az ember, az örökkévalóságig elég, ráadásul a bőrcipőkre való viasz tökéletesen megfelel erre a célra. Esős menet után bőven szoktam rátenni, és hagyom, hogy magába szívja, szépen elkenem rajta, és ha megszáradt kicsit megdörgölve szép fényt is kap a kesztyű.

Nos, én így csinálom. És ti? Nektek van rá valami tuti tippetek?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!