Egy hónap a mellrák jegyében

Október a nők egyik legnagyobb ellenségéről szól.

A nők számára a mellrák az ijesztő és veszélyes betegségek listáján sajnos előkelő helyen áll. Míg régebben szégyen volt a betegségről beszélni, ma már szerencsére komolyan foglalkozunk vele. Egyre több híres és sikeres nő vállalja fel nyíltan betegségét, ezzel is erőt adva sorstársaiknak a gyógyuláshoz.

Mint szinte minden betegség, a mellrák is jó eséllyel gyógyítható, ha időben észrevesszük a tüneteket, és kellő időt szánunk a vizsgálatokra. Erre szeretnék felhívni világszerte a nők figyelmét októberben.

HIRDETÉS (x)

Az egészségügyi szervezetek és egyesületek mellett Amerikában a Harley-Davidson is kiveszi a részét a promócióból a Pink Label ruhakollekcióval. De a motorosok közül nem csak a legendás motorgyár viseli szívén a nők sorsát. Korábban beszámoltunk már Alisa Clickengerről, aki Dél-Amerikát átszelve a rákkutatás támogatásáért motorozott. Idén újabb csajok csatlakoztak a figyelemfelhívó akcióhoz.

Az „amerikai CsaM”, a Women Riders Now a gyógyuláshoz vezető utat találóan egy hosszú, kihívásokkal teli motoros túrával azonosítja. A hasonlat az egyik pólógyártó cég figyelmét is felkeltette, így már olyan pólók is kaphatóak, amin a mellrák egyik emblémájaként ismert rózsaszín szalagon egy nő motorozik. A póló és a "Rózsaszín Szalag" Túra szlogenje: „A gyógyulásra hajtok.”

Minden egyes eladott póló árából 10% egy amerikai alapítvány, Susan G. Komen alapítványának számlájára kerül. A pólók mellett kapható bukósisak is, amit hasonló, rózsaszín szalagos emblémával láttak el. Ennek megvásárlásával is a már korábban említett alapítványt támogatják.

A vizsgálat csak néhány percet vesz igénybe, azonban ez a pár perc akár életet is menthet, ezért figyeljünk oda, és szenteljünk időt a rendszeres vizsgálatokra!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!