Nora álma

Egy iráni asszony családja támogatásával Amerikába ment, hogy megvalósítsa álmát.

Az iráni Nora Naraghi nemrég érkezett meg a floridai Tallahasseeba, hogy végre igazán elsajátítsa a motokrossz tudományát. Államokbeli tartózkodása alatt nem is akárkitől, magától Stefy Bautól, a kétszeres motokrossz világbajnoktól fog tanulni. Stefynek saját motokrossz iskolája van, a 211 MX iskola, amely világviszonylatban is elit női motoros akadémiának számít.

Nora már Iránban is a címlapokra került azon nem mindennapi ötletének köszönhetően, hogy felrúgva a szigorú iráni törvényeket és hagyományokat, megrendezte az első iráni női motokrossz bajnokságot. A versenyt tavaly tartották a család tulajdonában levő klub területén. A kívülállók kételkedése és rosszindulatú jóslatai ellenére a verseny hatalmas sikert aratott. 8 hölgy teljesítette az 5 körös versenyt, közülük egy Noora édesanyja volt.

HIRDETÉS (x)

A versenyzőknek, a helyi törvények értelmében, most is tetőtől talpig el kellett fedniük a testüket, de ez egy kicsit sem vetette vissza a versenykedvüket. "Mindennap viseljünk kell a "hejabot", ezért nem volt számunkra zavaró vagy szokatlan a helyzet." - mondta Nora. Az asszony profi motokrossz versenyző szeretne lenni, amiben férje is maximálisan támogatja. Az ő engedélye nélkül ugyanis nem utazhatott volna el az Államokba sem.

Nora szerencsés, hogy családja mindenben támogatja, így tényleg a legjobbtól tanulhatja el álmai sportját. Stefy Bau, az egykori olasz versenyzőnő tíz évvel ezelőtt költözött Amerikába. A költözés hátterében az ő esetében is az önmegvalósítás és a motokrossz iránti szenvedély állt. Stefy hatalmas sikereket aratott mind Amerikában, mind a világversenyeken, azonban egy 2005-ös sportsérülés visszavonulásra kényszerítette.

Akaraterejének és kitartásának köszönhetően kilátástalannak tűnő helyzetéből is kihozta a legjobbat, és megalapította a motokrossz akadémiáját, ahol azóta is lelkesen oktatja és mentorálja a sport női hódolóit.

"Nagyon örülök, hogy én taníthatom Norat és átadhatom neki a tudásomat. Ő egy nagyon eltökélt nő, aki szeretné megváltoztatni a világot. A fiatalkori önmagamra emlékeztet, így nagyon boldog vagyok, hogy én segíthetem őt hozzá az álmai megvalósításához." - mondta Stefy.

Nem csak Stefi, de Mi is szurkolunk Noranak, hogy hazatérése után az iráni nők is jobban megismerhessék és megszerethessék a motorozást és a motorsportot.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A gondtalan éveket felváltotta a felnőtté válás rögös útja, ami az én esetemben is a...
Bővebben...
Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!