Motorszerelő nők képekben

Miután Sarah Lyon hónapokon keresztül járta Amerikát motorkerékpárja nyergében, fényképezőgépével a nyakában, még időben sikerült befejeznie a munkát. Legújabb alkotása ugyanis egy 2007-es falinaptár, melynek minden oldalán nőket láthatunk munka közben.

A címlapfotón Lucy Carrera látható, aki a san franciscoi Ducati-nál dolgozik, de a tizennégy havi naptár minden oldalán megismerkedhetünk egy-egy valódi nővel, akik hivatásukként a járművek javítását választottak. Van köztük autó-, motor-, dízel- és repülőgép-szerelő is.

Sarah Lyon egy 28 éves fotóművész, motoros, és motorkerékpár-szerelő, aki a Kentuckyban lévő Louisville-ben él. Ezt a nyarat arra szánta, hogy 1978-as Yamaha XS750 motorkerékpárján bejárja az államokat, és meglátogassa, majd le is fényképezze a járműjavító műhelyekben dolgozó nőket munkahelyükön. A túra végén 6000 mérfölddel (kb. 11100 km) mutatott többet a kilométerórája, mint induláskor, hiszen Kentudkyból egész Kaliforniáig motorozott, majd vissza.

HIRDETÉS (x)

Sarah nem titkolt álma, hogy ezzel az igényes naptárral eloszlassa a férfias munkát végző nők körüli sztereotípiákat. A megszokott pin-up naptárak helyett végre hús-vér nőket szeretett volna bemutatni, akik valóban a műhelyekben dolgoznak. Mint motorkerékpár-szerelő, kezdetekben maga is számtalanszor találkozott a rosszindulatú megjegyzésekkel, bár kifejezetten élvezte, hogy a munkatársai mind férfiak. A képek elkészítése mellett az is hajtotta, hogy érdekelte, hogy más nők hogyan oldották meg ezt a helyzetet, hogy viselik az őket ért támadásokat.

A naptár ötlete is onnan jött, hogy szeretett volna megismerkedni hozzá hasonló lányokkal (és persze a hosszú túra gondolata sem hagyta hidegen), és a kameráján keresztül szerette volna megmutatni, hogy a nők sokkal többre is képesek, mint amit a mai férfiközpontú társadalom kinéz belőlük. A naptárat Sarah Lion honlapján 20 dollárért bárki megrendelheti.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!