Mumusunk a mellrák

Kétségtelen, hogy a motoros nők nagyobb feltűnést keltenek, mint hasonló helyzetben a motoros férfiak... bár addig, amíg le nem veszik a bukósisakot és a bőrdzsekit, végülis majdnem mindegy.

Míg a nagyobb férfiakból álló motoros társaságok a Toy Run keretében - mostmár nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is - elsősorban gyermekkórházakat támogatnak játékkal és valami komolyabb berendezéssel, a motoros nők szervezetei a mellrák elleni kutatásra specializálódtak. Világszerte évente több ilyen megmozdulást szerveznek.

A Women's Motorcyclist Foundation, Inc. (női motorosok alapítványa) például minden évben megrendezi a Pony Express Ride nevű túráját. A közös motorozáson öt nap alatt az amerikai aranyláz ismert helyszíneit látogatják meg, és közben adományokat gyűjtenek. Az 1983-ban létrehozott alapítvány első alkalommal 1993-ban szervezte meg a "Women Riding for Research" nevű túrát, ahol a résztvevők 13 339 mérföldet (kb. 24 000 km) tettek meg, miközben 25 000 dollárt gyűjtöttek össze a Susan G. Komen mellrák alapítvány javára.

HIRDETÉS (x)

Azóta az összegyűjtött összeg évről-évre nő, és immár nem csak a túrákon, hanem saját szervezésű női motorosoknak szóló többnapos fesztiváljaikon, motoros továbbképző tanfolyamaikon és konferenciáikon is gyűjtenek. A 2007-es Pony Express Ride-ra, amit szeptember 17-22. között rendezek, már most elkezdték toborozni a résztvevőket, és gyűjteni az adományokat.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Leponyvázás után szembesültem vele, hogy a motorom egy póktanya, lógtak a hálók keresztül-kasul, és a...
Bővebben...
Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!