Leslie Porterfield: szupermodell a szélcsatornában

Leslie Porterfield 396,864 km/órás csúcssebességgel tartja a női motoros gyorsasági rekordot.

Különleges helyszínen fotózták Leslie Porterfield-et, a világ leggyorsabb szupermodelljét. Az ismert divatfotós, Markus Hofmann a BMW müncheni szélcsatornájában egy BMW S 1000 RR superbike társaságában örökítette meg a szépséget. A fotózáshoz Karl Lagerfeld, Marcel Ostertag és Thomas Kirchgrabner bocsátotta legjobb „haute couture” (exkluzív, egyedi gyártású) darabjait a stáb rendelkezésére.

Markus, a fotós nem bízta a véletlenre a modell kiválasztását, a képeken szereplő Leslie Porterfield ugyanis a sebesség megszállottja. A 33 éves dallasi szépség tavaly szeptemberben egy motoros gyorsulási versenyen 396,864 csúcs- és 386,2 km/órás átlagsebességet ért el, amivel kiérdemelte a világ leggyorsabb női motorosa címet.

HIRDETÉS (x)

A különleges hölgyhöz különleges helyszín és motor dukált. Leslie társa a képeken az eddigi legerősebb bajor motorkerékpár, a közel 200 lóerős S 1000 RR lett, a helyszín pedig nem volt más, mint a világ legnagyobb szélcsatornája, amely a BMW müncheni aerodinamikai tesztközpontjában található. Az ötemeletes, 25.000 négyzetméteres szélcsatorna képes akár 300 km/órás szelet is előállítani.

Markus szerint a munka egyben egy új kihívás is volt számára: „Sötét öltözéket nehéz fotózni, mert elvesznek a textúrák és a kontúrok. Ami az S 1000 RR-t illeti, szintén nem volt könnyű dolgunk, mivel egyes részeket ki kellett emelni, míg másokat kevésbé kellett kihangsúlyozni. Az utómunka így kissé bonyolultabbra sikeredett, hiszen nem akartuk, hogy a modell elveszítse nőiességét, a motornak viszont erősnek, szilárdnak, férfiasnak kellett maradnia” – mondta el a fotós.

Leslie Porterfield topmodell, a világ leggyorsabb motoros hölgye (396,8 km/óra) idén a 400 km/órás sebességet is szeretné két keréken átlépni. Guiness rekorderként Leslie szinte otthon érezte magát a szélcsatornában: „Egészen fiatal koromtól a motorok és a sebesség megszállottja vagyok. Mindig is érdekelt, hogyan működnek a mechanikus szerkezetek, és élvezem, ha megjavíthatok valamit. A BMW S 1000 RR-t lenyűgöző konstrukciónak tartom, és abszolút versenyképes a kategóriában – nekem csak hihetnek, mivel én tartom az 1000 cm3-es sebességrekordot is. Mivel a motorok mellett a divatért is rajongok, így nagyon élveztem, hogy két kedvenc „témám” között teremthettem kapcsolatot. Gyönyörű darabokat viselhettem a fotózás alatt!” – mondta el a modell.

A képek végül remekül sikerültek, és a BMW tesztközpontban is visszatért az élet a normális kerékvágásba, hogy tovább segítse a minden eddiginél kisebb légellenállású, ezáltal hatékonyabb járművek megszületését.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...
Régi vágyam volt, hogy ismét kutya tulajdonos legyek. A héten teljesült a vágyam, kis tappancsok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!