El lehet felejteni a burkát és a bukósisakot!

bukosisak epuletbenHollandia csatlakozott azokhoz az európai országokhoz, amelyekben él a csak „burka-törvényként” ismeretes rendelkezés, amely szerint középületekben tilos az arcot eltakaró viselet hordása – lásd burka, bukósisak, símaszk.

Augusztus 1-jétől lépett életbe az a jogszabály – burka-tilalom –, amely nem engedélyez semmiféle olyan viseletet, ami eltakarja az arcot a közhivatalokban, a kórházakban, az iskolákban, a közösségi tereken.

Tehát, ide tartozik a bukósisak, a símaszk, illetve a muszlim nők által hordott burka (még a szemeket is eltakarja egy hálóval), a nikáb (csupán a szemeket hagyja szabadon), viszont a hidzsábra (a hajat elrejti, s a homlokot részben) nem terjed ki az intézkedés.

HIRDETÉS (x)

Amennyiben valaki megszegi a jogszabályt, 150 eurós pénzbüntetésre számíthat. A felsoroltak hordása engedélyezett a közterületeken, de ha a rendőrség igazoltat valakit, akkor levetetheti vele ezeket.

A rendelkezés hatályba lépése azt a következményt vonta maga után, hogy arra kötelezik a köztisztviselőket és a tömegközlekedésben dolgozókat, hogy fel kell szólítaniuk azokat az ügyfeleket, utasokat, akik eltakarják az arcukat, hogy vegyék le azt a bizonyos ruhadarabot. Ha mindezt megtagadják, a rendőrség segítségét kell kérni.

A holland közösségi közlekedési társaságok szerint, a gyakorlatban nem alkalmazható ez az egész, hiszen várhatóan, az ilyen jellegű konfliktushelyzetek fennakadásokat okozhatnak. A helyi sajtó értesülései szerint, a társaságok arra utasították alkalmazottaikat, hogy hagyják figyelmen kívül a rendelkezést, mert a közlekedésnek zavartalanul kell folynia.

burka tilalom

A jogszabály felvetése elég régen történt, mégpedig 2005-ben, s tette mindezt Geert Wilders, a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt vezetője, viszont a parlament képviselői csak júniusban szavazták meg.

Forrás: maszol.ro
Fotó: youtube, indiatoday

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...
Nem a graffitik, hanem az egykori hajó- és darugyár miatt mentem ma ki a Népszigetre....
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!