Fel ne add, ha nem megy egyből a jogsi! - egy motoros nő kálváriája

NaNa - .

motoros csaj2010-ben szereztem meg a B-s jogsimat, de már akkor tudtam, hogy ebből bizony motorozás lesz.

2016. novemberében elvágtam a bal kezem hüvelykujj ínszalagját majdnem teljesen, csak egy hajszál tartotta, mikor a kórházban össze varrták és begipszelték. 6 hét táppénz, több mint 4 hétig gipsz utána gyógytorna. Sosem fog úgy mozogni, mint eddig és fájni is valószínűleg életem végéig néha napján, de legalább megvan és tudom használni.

De nekem változatlanul motoros jogosítvány kell! Még, ha fáj is a kezem, nem tolószékbe kerültem, úgyhogy gyerünk!

HIRDETÉS (x)

2017-ben beíratkoztam "A" kategóriára. Igen, egyből "A"-ra. Még otthon tanultam az online KRESZ-t, de amilyen az én szerencsém, ez az én sérült, gyengécske, műtött kezem eltört, a műtéti heg alatt kb. 1 cm-rel, 2017 júliusában. Megint gipsz, 4 hétig, a KRESZ vizsgára begipszelt kézzel mentem, vagyis vitt el a párom.

Sikerült a vizsga, de szóltam, hogy majd jelzem, ha levették a gipszet. Nem volt elég baja eddig is a kezemnek, meg nem fájt eléggé, erre most a törés is. Na mindegy, már be vagyok íratkozva, KRESZ vizsga kész, ezt már be kell fejezni.

Október elején tudtam kezdeni a rutint, de sokszor fájt a kuplungos bal kezem, meg a hideget sem szerette, gyenge is volt, kellett is vennem miatta 4 pót órát, de a kezem állta a sarat, sikerült novemberben a rutin vizsga is. Erre az évre búcsú, találkozunk jövőre.

2018 március és még nem hívott az oktatóm vezetni, akivel egyébként teljesen meg voltam elégedve. Remekül kezelte az én rokkant helyzetemet. Hát jó, akkor telefonálok én. Azt mondta, elvették tőle a motorosokat, most valaki más az "A" kategóriás oktató. Utána néztem ki az, nem bíztam benne. Nem beszélt velem soha, pedig próbáltam, hogy mostmár ő az oktatóm, de elment mellettem, mikor próbáltam megszólítani. A motorok műszaki állapotát már nem is említem.


 

Mondtam az előző oktatómnak, hogy segítsen, most mi a fenét csináljak. Ajánlott egy másik iskolát, másik oktatóval. Így is lett, átiratkozással együtt 3 hét múlva már mentem forgalomba vezetni. 4 órán vettem részt és lett egy pozitív terhességi tesztem, az orvos azonnal letiltott a motorról. Oktatóval beszéd, semmi baj, 9 hónap után is lesz időm befejezni, bele férünk a 2 évbe.

Aztán még ebben az évben hívtam, hogy megyek vissza vezetni, mert a kilencedik héten megszakadt a terhesség. Szóval vissza mentem forgalomba a műtét után pár héttel, rossz kézzel és törött lélekkel vezetni. De fizikailag bármennyire is megterhelő volt, lelkileg arra az időre jobban éreztem magam. Le is vezettem az összes órát, de biztos, ami biztos legyen 2 plusz óra és úgy vizsga.

HIRDETÉS (x)

Kifogtunk egy olyan vizsga biztost, akire azt mondta az oktatóm, hogy "Gyerekek, sajnálom, de megbuktatok." Pedig akkor még el sem indultunk, de így lett. Szemét volt, kötekedett, hiába mondta az oktató, hogy nincs igaza, nem érdekelte, ő a vizsga biztos és úgy is az lesz, amit ő mond. Igaza lett, megbuktam.

Akkor vettem föl még 2 órát - csak hogy biztos legyek magamban, hogy ennyire béna már nem lehetek - az oktató javaslatára és meg is nyugodtam egy kicsit, hogy na megy ez, csak gyökér volt a vizsga biztos. 1 hét múlva már újra mentem vizsgázni és ott aztán lett minden bajom az előtte lévő próba körön. Szerintem a vérnyomásmérő kiakadt volna tőlem.

És akkor jött a vizsga biztos, hallotta Jani bácsitól (az oktatóm), hogy van egy 45 kilós lánya korlátlan kategóriára és még a keze se 100%-os és mosolyogva mondta, hogy mutassam már meg, hogy valóban lehetséges ez, őt kíváncsivá tettem. Jobban nem éreztem magam, de ez felkérés volt keringőre, úgyhogy az elszántság meg dübörgött bennem.

Annyi minden nehezítette, hogy eljussak idáig, csak nem fogok megállni, nekem kell az a jogsi meg majd a motor is. Főleg mikor rájöttem a vetélés után, hogy "jobban tudom érezni magamat" tőle.

És voilá: Sikerült! 2018. október 10-én meglett az "A" kategóriás jogosítványom, 45 kilósan, 160 centiméterrel, műtött és törött kézzel, vetélés után. Úgyhogy, ha én ilyen "paraméterekkel" meg tudtam csinálni, azt mondom, hogy másnak is menni fog, ha igazán szeretné.

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS