Fékjavítás és lánccsere - lezajlott a második szervizszakkör

muhelytunderek szervizszakkor 3 14Kellemes környezetben, családias hangulatban zajlott szombaton a második szervizszakkör a lánc és a fékek bűvkörében.

Szombaton kissé borongós időjárásban indult a második Műhelytündérek Szervizszakkör az AtnoForge műhelyében. Ennek különösebb jelentősége csak annyi volt, hogy az országosan beígért eső miatt mindössze egy résztvevő érkezett motorral, így ezúttal is elmaradt a saját motorok bütykölése, ahogy az előző alkalommal is, amikor pedig a tél miatt kellett a motoroknak otthon maradniuk.

Az ebéd utáni kissé punnyadt hangulatot közös kávézással kezdük, ami majdnem úgy sikerült, mintha otthon kávéztunk volna. Mivel a műhely kávéfőzői épp előző nap hibásodtak meg, maradt a klasszikus kotyogós módszer. Végül kicsit híg volt, kicsit gyenge, de legalább a hangulatot felmelegítette.

HIRDETÉS (x)

Az első téma a fékek típusai, és a karbantartásukkal kapcsolatos tennivalók voltak. Szerencsére a műhelyben mindenféle bontott féknyergek és munkahengerek meg egyéb alkatrészek is fellelhetőek, így nem kellett szétkapnunk egy motort sem. Végigvettük, hogy a fékeknek milyen típusai vannak, mit kell tudni a tárcsafékről és a dobfékről, és azt is megbeszéltük, hogy kinek milyen motorja van és azon milyen a fékrendszer.

muhelytunderek szervizszakkor 3 6Norbi, aműhely tulajdonosa lelkesen szétkapta a saját motorját, hogy megmutassa, mennyire egyszerű egy fékbetétcsere, és azt is elmagyarázta, hogy a fékfolyadéknak pontosan mi a szerepe. Több trükköt is tanultunk, amit csak az tudhat, aki napi szinten foglalkozik motorszereléssel.

A második téma a lánc és annak karbantartása volt. Láthattunk igazán elkopott lánckerekeket és több különböző motoron megvizsgáltuk, hogy az egyes gyártók mennyire más technikákat alkalmaznak például a láncfeszítésre.

muhelytunderek szervizszakkor 3 10A hátsó kerék kiszerelése is szemmel láthatólag megoldható egyedül is - legalábbis Norbi motorján - de mi egyöntetűen azon az állásponton helyezkedtünk el, hogy ha nem muszáj, ennek nem állnánk neki egyedül egy útszélen (vagy a sivatagban).

A rengeteg új információnak köszönhetően az utolsó témát, az izzócserét ismét csak érintőlegesen vettük át, de már így is fél órával túlfutottunk a három órán. A következő alkalommal biztos ez lesz az első téma, hogy többet ne maradhasson el.

muhelytunderek szervizszakkor 3 23Felmerült az ötlet, hogy a következő alkalmat hétköznapra szerveznénk meg, így a jó idő beköszöntével nem kellene lemondani egy motorozós hétvégéről és a család sem sínylené meg.

Te el tudnál jönni ha hétköznap szerveznénk a szervizszakkört? Melyik nap lenne a legjobb neked?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Napi kikapcsolódásként lapozgatni keztem egy reklámújságot.... és az alábbi részre lettem figyelmes. Fröccs Fajták... Kisfröccs, nagyfröccs,...
Bővebben...
Székesfehérvár megismeréséhez, hozzátartoznak a helyi események látogatása. Debrecen a karneválljáról hires, amit gyerekként, felnőttként én is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!