Vajon melyik „csillagjegy” motorozik a legtöbbet?

Németh Wera - .

a legaktivabb motorosok a horoszkopbanAz alábbi kis szösszenetből megtudhatjuk, mely asztrológiai jegyek a legintenzívebbek a motorozás terén. Legalábbis a csajok között. 

A Csam csoportban az elmúlt 6 hétben volt lehetőség bejelölni, ki milyen csillagjegyben született. Számomra kissé csalódás volt, hogy az 1264 tagból csak 411-en X-eltetek, ezért csak ennyiből vonhatjuk le a konklúziót. Lehet, ha mindenki szavaz, teljesen más végeredmény jött volna ki, de ezt már sosem tudjuk meg.

Ám mielőtt belemegyünk az elemzésbe, pár dolgot érdemes tisztázni.

HIRDETÉS (x)

Azt tudni kell, hogy több féle felosztási rendszer van, ezért először ezt írom le, hogy könnyebb legyen a megértés:

  1. Polaritás (energia) szerint
  2. Minőség szerint
  3. Elemek szerint

horoszkop 021. Pozitív és negatív, ám ezek nem minőségi meghatározások!

Magyarul úgy is lehetne definiálni őket, hogy introvertált és extrovertált jegyek.

2. A minőségi felosztás az érdeklődés irányát jelöli.

horoszkop 033. Ha a jegyeket elemek szerinti felosztást nézzük, akkor a 4 elemet valószínű mindenki ismeri: tűz, víz, föld, levegő.

 


ikrek csamMost pedig ezen ismeretek birtokában nézzük a dobogós helyezettjeinket:

Első lett az Ikrek, 55 szavazattal.

Levegő elem, változó minőségű, és pozitív aspektusú.

Magyarán: Nem bír megülni a seggén! – ahogy egy posztoló nagyon egyszerűen megfogalmazta. És ez teljesen így is van. Levegőként lételeme az aktivitás, nem szeret unatkozni. Menni mindig előre, csinálni valamit (mindegy, hogy mit, csak haladjon).

HIRDETÉS (x)

Könnyen alkalmazkodik minden körülményhez (szóval nem érdekli, ha esik, ha fúj). Mivel a másik fontos jellemzője a kommunikáció, így be nem áll a szája, mindenhez hozzá tud szólni, így szócsatát nem érdemes vívni vele.

Az érzelmei nem nagyon befolyásolják, ezért ha reális tanácsot szeretnénk kapni, hozzájuk forduljunk. Viszont ebből kifolyólag nem túl empatikus…

A változó jegyek legerősebb képviselője, így sok mindent csinál egyszerre, ezért kissé szétszórt is. Nem feltétlen fejezi be, amit elkezdett, tehát elindul A-ba, és lehet B-ben köt ki.

Azt hiszem, nem kell tovább magyarázzam, miért ő futott be az elsőként.


nyilas csamA 2. helyezettünk; a Nyilas, 45-tel.

Tűz jegy, változó és pozitív. Pont az Ikrek kiegészítő jegye (azaz pont vele szemben helyezkedik el). Ez azért is érdekes, mert a két jegy nagyon jó egyensúlyban tud lenni (akár baráti, akár kapcsolati szinten, szó szerint kiegészítik egymást).

Az Ikrek levegője táplálja a tüzet. Ha együtt mennek valahova, a legjobb páros. Igaz, a különböző elemiségből kifolyólag lehetnek nézeteltéréseik, ezt azonban egy jó kis beszélgetéssel, majd egy borozással egybekötve könnyen feloldják.

A tűz az igazi energia. Mindenbe 110%-kal veti bele magát, elkezd, és motivál, de sokszor túl kényelmes, vagy elunja, mire célba érne, így odébb áll. (Pl. megbeszéltétek, hogy holnap tesztek egy kis túrát, de reggel elkezd esni az eső, akkor a Nyilas képes inkább otthon maradni és tv-zni.)

Hátránya, hogy néha túl sok tud lenni másoknak, akik nem ilyen intenzitáson pörögnek. Viszont könnyen felejt, amit bohókásan próbál elkendőzni, és sokszor az egy közegben megforduló embereknek nemhogy a nevét, de még az arcát is képes elfelejteni.

Ám semmi esetre sem szereti, ha korlátozzák (igazi Born to be Wild), de ha mégis sarokba szorítva érzi magát, akkor maga körül felperzselve mindent utat csinál magának. Viszont nagyon nyitott, és egyenes, igazi tükröt tud tartani neked (még akkor is, ha fáj).

Örök optimista, ha eldől a motorral, mosolyog egyet, felállítja és megy tovább. Az akadályokra feladatként tekint, de ha már nincs mit megoldani, keres újabb kihívást.

Ja, és persze imád beszélni ő is, szóval ha élménybeszámolót tart, akkor készüljetek étellel, itallal.


skorpio csamA 3. lett egy víz elem, a Skorpió

Ő egy becsapós jegy, mert az érzékenységét leszámítva kissé kakukktojás itt. Nagyon összetett jellem.

Állandó, stabil és negatív. Szenvedéllyel csinál mindent, tehát amibe belevág, azt csak szívvel, lélekkel teszi. Érdekli az élet és a halál, ezért gyakran feszegeti a határait, így pl. halált megvető bátorsággal csinál olyanokat, amire más gondolni sem mer.

HIRDETÉS (x)

Sokszor a tűzzel játszik. Könnyen kiismer másokat, így nehéz előtte álarcot hordani. Ő viszont nagyon nehezen enged bárkit is közel magához. Viszont ha átesik a ló túloldalára, és sok negatív behatás éri (akár az, hogy csalódik emberekben), akkor visszahúzódik a csigaházába, és minden kis sérelmet képes elraktározni, megjegyezni.

Nagy képzelőereje és művészi hajlama van, így nem ritka, hogy motorjai csuda csinik, egyediek - néha többet is adnak a külcsínre, mint kellene. A kalandokat keresi, amit erős érzelmek kísérnek. Képes csúnyán megsérteni az embereket, de fel is magasztalhatja őket. Ha őt megbántják, rettegjünk a haragjától.

Ezek után látjuk, hogy a tűz-víz-levegő ismétli újra önmagát, elég szoros; 38, 37, 35 vokssal.


horoszkop 01A föld eleműek csak ezt követően jönnek, azonban őket sem hagyom ki a sorból.

Ez betudható annak, hogy ők két lábbal a földön állnak, materialista, kissé földhözragadt típusok. Azt hiszik el, amit látnak. Szeretik a kényelmet, biztonságot, anyagi jólétet (kissé szűkmarkúak is, ezért csak ritkán mennek motoros eseményekre, vagy túráznak sokat).

Néha a félelem is visszatartó erő, mert elég óvatosak, alaposak (hideg van, esik stb). Inkább otthon ápolgatják, csinosítgatják, tunningolják a motorjukat, majd gyönyörködnek benne.

HIRDETÉS (x)

Nem túl temperamentumosak, sokkal nyugodtabbak a többi jegynél. Viszont gyakorlatiasak, tehát amit valaki kitalál (amihez ők nem túl kreatívak), azt ők kivitelezik.

Velük nem nagyon tudsz elvont dolgokról beszélgetni. A bizonytalanságot, improvizatív dolgokat nem nekik találták ki. Ha felhívod reggel, hogy 1 óra múlva guruljatok pár kilométert, ő tuti százszor átgondolja, ha nem egyből nemet vág rá.

Kissé fantázianélküliek, így az a jó, ha egy tűz vagy levegő jegyű kissé felturbózza a légkört körülötte. Ez abból is ered, hogy az önbizalom nem az erősségük, ami sok frusztrációhoz vezethet. Pl. simán letenné a jogsit, de nem bízik magában eléggé, és meg sem próbálja.

Viszont ők a legmegbízhatóbbak. Ha időben megbeszéltetek vmit (jó előre), akkor rá tuti számíthatsz. De ha lerobbansz valahol, vagy épp defekted van, tuti ő ott terem, és segít. Viszont a stresszes helyzeteket jobb, ha kerülik, mert nem tudják kezelni (és általában olyan dühkitörésekben teljesedik ez ki, mint egy földrengés).

 


merleg csamVégezetül, de nem utolsó sorban az utolsó helyezettről pár szó erejéig:

Érdekes, hogy a Mérleg végzett itt, mindössze 18 szavazattal, mivel ő egy levegős, kardinális jegy, és ráadásul extrovertált. Mindene a kommunikáció, a kapcsolatok, ezért minden alkalmat megragad, hogy társaságban legyen (ha nem is a középpontban).

Viszont így van, hogy előbb köt ki a kocsmában egy jófajta beszélgetésre, minthogy elmenjen egyet motorozni (mert akkor nem ihat és beszélgethet.

HIRDETÉS (x)

Betartja a szabályokat, gyorshajtáson, vagy lejárt műszakival még nem csípték el őket.

Törekszik a harmóniára, és ezt a környeztében lévő embereknél is próbálja elérni. Veszekedni velük nem igazán fogsz tudni, abból inkább kihátrálnak.

Viszont nem a gyors döntéshozatalukról híresek, ezért lehet, hogy mire megálmodja, hogy 2 hónap múlva elmegy egy hosszú hétvégére egy találkozóra, meghány-vet mindent, arra már túlvagyunk az időponton.

De nem baj, a Mérlegeket így szeretjük, nem lehet rájuk haragudni. Amit magukról is mondanak: Jó munkához idő kell!

És a többi csillagjegytől bocsánat, hogy most nem térek ki egyesével mindegyikre, itt inkább most az elemi felosztás volt a mérvadó.

Mindenkinek széles utat a szezonra (ami már itt van a nyakunkon)!

Te melyik jegyben születtél? Igazak rád az itt leírtak? Írd meg nekünk hozzászólásban!

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS